elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real celebra una jornada sobre el maneig de micorrizes

    L'Ajuntament de Vila real -a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic-, juntament amb la Fundación Instituto de Agricultura Ecológica y Sostenible, la Cátedra de Agroecología Antonio Bello i l'Instituto Canario de Investigaciones Agrarias, organitza la jornada Maneig de micorrizes. Una estratègia agroecològica per a la salut dels cítrics, que se celebrarà el pròxim 5 d'abril al Centre Social de la Fundació Caixa Rural de Vila-real.

    La jornada, centrada en les experiències locals a través d'un banc d'inòculs i l'aplicació en viver, comptarà amb la participació de Ricardo Colmenares, de l'Asociación Biodinámica de España; Antonio Roldán, del Centro de Biología y Edafología Aplicada del Segura (ENCEBES.CSIC); Cinta Calvet, de l'Instituto de Investigaciones y Tecnología Agroalimentaria (IRTA); María C. Jaizme-Vega, de l'Instituto Canario de Investigaciones Agrarias (ICIA), i Luisa Ballester, del Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació. Totes les ponències es publicaran en la Revista Phytoma, i es lliuraran a tots els participants. A més en la jornada es presentarà el llibre Las Micorrizas, una estrategia agroecològica para optimizar la salud de los cultivos de Jaizme-Vega.

    El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, explica que “les micorrizes són associacions simbiòtiques entre fongs del sòl i la majoria de les arrels de les plantes”. “Aquesta associació fong-arrel, té especial importància en els cultius de cítrics ja que aquests són altament dependents d'aquesta simbiosi”, indica i assegura que “el fong ajuda la planta a captar nutrients i aigua, i a canvi rep de la planta productes carbonatats derivats de la fotosíntesi”.

    “Sense dubtes, el futur de la citricultura mediterrània passa per restablir aquestes associacions saludables entre els fongs i les arrels dels cítrics, ja que aquesta simbiosi s'ha perdut en la majoria dels nostres camps, com a conseqüència de la intensificació productiva”, assenyala. “En aquest context, aquesta jornada representa un important i oportú avanç cap a la sustentabilitat dels nostres sistemes productius”, conclou i anima als interessats a inscriure's –de forma gratuïta fins a completa l'aforament- enviant un correu a info@multidiversidad.es o telefonant al 659 189 333. Més informació a la pàgina web www.multidiversidad.es.

    Pujar