elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PRIMERA SETMANA EN FASE 1

Vila-real avança en la desescalada cap a la nova normalitat

Vila-real avança en la desescalada cap a la nova normalitat
  • Els cementeris, els centres de culte i les línies d'autobús van tornant a poc a poc al seu funcionament adaptant-se a les noves mesures de seguretat i higiene

MÉS FOTOS
Vila-real avança en la desescalada cap a la nova normalitat - (foto 2)
Vila-real avança en la desescalada cap a la nova normalitat - (foto 3)
Vila-real avança en la desescalada cap a la nova normalitat - (foto 4)

A poc a poc la pandèmia pel COVID-19 va afluixant i, a conseqüència d'això, les comunitats autònomes, províncies i municipis estan podent avançar cap a la “nova normalitat”. Així, la localitat tanca una primera setmana de la desescalada en la qual s'han représ certes activitats i la ciutadania comença a tornar a aqueixa “nova normalitat”. La volta a la circulació d'algun transport públic, la reobertura de centres de culte, cementeris, alguns mercats i uns altres que anuncien la seua volta en els pròxims dies, són alguns dels canvis que s'han produït en els últims dies.

Així, des del dimarts 19 de maig a Vila-real es pot anar al cementeri a visitar als sers estimats. El cementeri té un horari de 9:00h a 18:00h, de dilluns a diumenge, i caldrà mantindre sempre les distàncies de seguretat. Seguint amb la normativa sanitària, no es permet l'entrada a ningú que no porte guants i màscara. També és essencial la higiene de mans i mantindre una distància de dos metres entre persones per a minimitzar els riscos de contagi.

A més, es poden realitzar enterraments i assistir a capelles amb un màxim de 15 persones. En el cas de les capelles caldrà adaptar-se a l'espai de la mateixa ja que només pot ocupar-se un terç de l'aforament per a garantir les mesures de seguretat requerides.

Es reprenen els actes religiosos

Els centres de culte estan sent proveïts amb material de protecció per a rebre als seus fidels després de dos mesos de confinament. També s'han desinfectat els exteriors dels edificis religiosos de la mà de l'empresa Stoplagas i l'Associació de Llauradors Independents.

Dues línies d'autobusos tornen a circular

Les Línies 1 i 2 de l'autobús urbà gratuït Groguet recuperen les seues rutes, encara que amb lleugeres modificacions. La L1 havia estat operativa durant el confinament. La L2, operativa durant els caps de setmana, afig tres nous horaris d'expedició: 8:00h, 8:30h i 9:00h. Aquesta mesura s'ofereix amb l'objectiu de “donar una major cobertura als mercats ambulants”, segons l'Ajuntament de Vila-real. Les expedicions eliminades en aquesta línia han sigut les de les 22:30h, 23:00h i 23:30h dels divendres, dissabtes i vespres de festius.

La L2 veu modificat el seu recorregut en l'avinguda La Murà. Això fa que transcórrega per l'avinguda Cedre, l'avinguda França i el carrer Borriana per a tornar al seu traçat habitual, la qual cosa provoca que quede fora de servei la parada habitual de l'avinguda La Murà, “sent substituïda per la parada provisional situada en el número 28 de la mateixa avinguda”, corresponent amb l'antiga Cambra Agrària.

Una altra modificació es produeix en la Línia 2-B, la qual es “desvia pel carrer Conde Ribagorza, Onda, Vilanova i la Geltrú, Ambaixador Mascarell” per a novament incorporar-se al seu traçat tradicional.

El mercat ambulant de roba i complements, a la Ciutat Esportiva Municipal

El dissabte 30 de maig tornarà a la Ciutat Esportiva Municipal el mercat ambulant de roba i complements. Per al seu correcte desenvolupament es complirà “amb totes les mesures de prevenció i higiene”.

El passat 2 de maig ja va ser reobert el mercat ambulant d'alimentació i productes de primera necessitat, celebrat els dissabtes al matí en la ubicació provisional enfront del Palau de la Justícia.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, assegura que esperen “que els venedors de roba i complements puguen també tornar a l'activitat i oferir a més un servei molt demandat per la ciutadania”, sobretot després del bon acolliment del mercat d'alimentació.

Aquest mercat ambulant estarà compost solament pel 25% dels llocs tal com s'estableix en la normativa de la fase 1 de la desescalada. Per això “s'ha consensuat un emplaçament temporal en un espai molt més ampli” per a facilitar que més venedors puguen muntar les seues parades, afirma el senyor Madrigal.

L'esport progressa més a poc a poc

De moment, s'ajorna la reobertura d'instal·lacions a l'aire lliure. El consistori prefereix ser caut en aquest àmbit, opinió que el Consell Local de l'Esport també comparteix. A més, el regidor d'Esports, Javier Serralvo, afirma que ha estat en contacte amb els clubs i gimnasos de la localitat i “tots ells tenen molt clar que la reobertura d'instal·lacions esportives ha de fer-se a poc a poc i amb les mesures sanitàries i de control necessàries”.

Respecte als gimnasos, l'Ajuntament s'ha compromés a compensar les classes suspeses pel coronavirus quan es puga reprendre l'activitat esportiva. Durant aquests mesos s'han estat realitzant en aquestes instal·lacions treballs de millora per part dels treballadors del Servei Municipal de l'Esport.

Pujar