20 de gener de 2021 20/1/21

El Ple de Vila-real aprova per unanimitat la supressió de les taxes per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos

El Ple de Vila-real aprova per unanimitat la supressió de les taxes per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos - (foto 1)
  • L'alcalde subratlla que aquesta mesura no sols beneficiarà a l'hostaleria i la venda no sedentària sinó que també serà positiva per a activitats de dinamització econòmica i comercial que es puguen realitzar a mesura que avance la desescalada

MÉS FOTOS
El Ple de Vila-real aprova per unanimitat la supressió de les taxes per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos - (foto 2)

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui per unanimitat la supressió de les taxes i la derogació de les ordenances fiscals per ocupació de via pública de terrasses, mercats i quioscos com a mesura d'estímul per al sector comercial i hostaler de la localitat i de dinamització de l'economia. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha destacat el consens de tots els grups municipals i ha recordat que aquesta mesura “suposarà que l'Ajuntament deixe d'ingressar 180.000 euros enguany, una quantitat que seguirà en les butxaques dels comerciants i hostalers de la ciutat, per la qual cosa esperem que siga positiva”.

Per part seua, l'alcalde, José Benlloch, ha recalcat que en derogar-se aquestes ordenances fiscals, la mesura “no sols beneficia al sector hostaler i als mercats de venda no sedentària sinó que resultarà positiva també per a la realització d'altres activitats en la via pública que, a partir d'ara, no hauran d'abonar taxes”. El primer edil ha posat com a exemple els quioscos de l'ONCE, la fira d'atraccions i altres fires de caràcter comercial que es puguen realitzar en espais públics a mesura que s'autoritze en les diferents fases de desescalada i que resulten un estímul per a l'economia local. L'eliminació d'aquestes taxes s'uneix a altres decisions de l'Ajuntament per a ajudar al sector de l'hostaleria i la restauració, que s'ha vist durament afectat per la paralització d'activitats durant l'estat d'alarma, com l'autorització d'ampliació de terrasses.

D'altra banda, en la sessió extraordinària del Ple s'ha donat llum verda al pagament d'un total de 218.000 euros de factures a proveïdors en dues relacions de despeses. Amb els vots a favor de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, l'abstenció de Compromís, Ciutadans i Vox i el vot en contra del PP, ha tirat avant una relació de despeses de 64.469 euros, entre els quals s'inclou la liquidació de factures pendents a l'advocat Vicente García Nebot per a la defensa de l'Ajuntament en diferents processos legals, a causa del cessament dels seus serveis per la incompatibilitat del seu càrrec com a director general d'Urbanisme amb l'exercici com a advocat especialista en urbanisme. El regidor d'Economia ha detallat que “es tracta de pagaments validats pel secretari i amb els informes a favor de tècnics i regidors, que s'ajusten a preus de mercat”.

La segona relació de despeses ascendeix 153.614 euros corresponents a factures per serveis com la mitja hora gratuïta de l'aparcament de la plaça Major o l'autobús urbà gratuït. Aquests pagaments s'han aprovat amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem i Compromís i l'abstenció de PP, Ciutadans i Vox. L'alcalde ha defensat la importància de comptar especialment en un moment com l'actual amb aquests serveis per a facilitar l'aparcament en la zona centre de la ciutat, també com a mesura de dinamització del comerç, i garantir el transport públic gratuït, que a més connecta amb l'Hospital de la Plana.

Pujar