elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real acull el V Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat

Vila-real acull el V Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat
  • Des l'11 al 13 de novembre vora 150 participants entre professors, investigadors i especialistes en medi ambient debatran sobre el desenvolupament sostenible en l'àmbit educatiu

MÉS FOTOS
Vila-real acull el V Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat - (foto 2)

La ciutat de Vila-real acull la cinquena edició del Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat. Es tracta d'una cita biennal amb entrada gratuïta on destacats investigadors, docents i especialistes en diferents temàtiques ambientals es reuneixen per a analitzar el paper de l'educació en la incorporació dels principis del desenvolupament sostenible. Enguany el lema triat és Movent consciències: de l'emoció a l'acció. «Aquest missatge comporta fer un pas més enllà de la sensibilització individual i col·lectiva enfront de la problemàtica ambiental actual. La societat ha de passar a l'acció i a més, fer-ho de manera especial des del món educatiu», afirma Vicent Vicent, coordinador del simposi.

Federico Mayor Zaragoza a Vila-real

El Simposi començarà divendres 11 de novembre a partir de les 17.30 h a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural ubicada a la plaça de la Vila número 3 de Vila-real amb la recepció dels participants. Mitja hora després es realitzarà la presentació oficial i a les 18.30 tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec del president de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza. La Fundació que presideix Mayor Zaragoza es dedica a promoure l'educació per a la pau, els drets humans i la democràcia. L'expresident de la UNESCO des de l'any 1987 fins a 1999 pronunciarà la conferència titulada Agenda 2030: una nova oportunitat per al desenvolupament. El primer dia de simposi s'acomiadarà amb el concert del grup Cositas Buenas.

Conferències, tertúlies i tallers

La jornada de dissabte 12 de novembre s'iniciarà a les 10 h amb la conferència L'estratègia valenciana d'Educació Ambiental a càrrec d'Anna Pons, directora del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana. Tot seguit Carmen Ferrete i Elsa González del departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) impartiran la xarrada Ètica ambiental i feminisme. A les 11 h el professor Vicent Tortosa de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'UJI parlarà de l'acció de les ONGs ambientals enfront de la contaminació industrial. A migdia tindrà lloc una interessant taula redona que porta per títol: Ciutats sostenibles. Durant la vesprada es realitzaran tertúlies i tallers simultanis que tractaran temes com la dimensió eco social de l'actual educació, l'alimentació sostenible i les xarxes escolars per a la sostenibilitat.

Itinerari pel riu Millars

Diumenge 13 de novembre el simposi es trasllada al paratge natural del Termet de Vila-real. Entre les 10 i les 12.30 tindran lloc diverses activitats simultànies al Centre d'Educació Ambiental del Termet (CEA) com un itinerari per la senda botànica de Vila-real i una visita als assuts del riu Millars a càrrec del biòleg Josep Carda i del coordinador del simposi, Vicent Vicent. Alhora es realitzaran activitats per a conservar la biodiversitat amb Ainhoa Oyanguren i Sònia Monferrer, membres del Seminari d'Educació Ambiental de Castelló. També tindrà lloc la Trobada d'Equipaments i Serveis d'Educació Ambiental coordinada pels integrants d'AVEADS, Maria Jesús Vilches i José Gómez.

El V Simposi d'Educació per a la Sostenibilitat està organitzat pel Seminari d'Educació Ambiental de Castelló (CsEA), la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant el Servei de Formació del Professorat, la Societat Valenciana d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible (EVEADS) i l'Ajuntament de Vila-real. L'encontre també compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la Universitat Jaume I de Castelló, la Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Rural de Vila-real.

Pujar