elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real acosta la figura de García Lorca als joves

    La Regidoria d'Universitat Popular ha organitzat per als dies 4 i 5 de maig un recital que, sota el títol Recordant a García Lorca... acostarà als més joves l'obra de Federico García Lorca.
    La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha anunciat que cada dia s'oferiran dues sessions (a les 9.30 i 11.30 hores) en el saló d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, on la música "actuarà com a eina de relació amb els poemes de l'autor".

    "L'objectiu és iniciar als alumnes en l'interès cap a la poesia i la música, acostar la figura de García Lorca, impregnar al públic de la immensitat de la seua obra i ajudar-los a valorar, a través dels seus textos, la negativitat de l'odi i la venjança", afirma.

    Així, els assistents gaudiran de l'obra poètica de l'autor a través de cançons espanyoles antigues recollides i harmonitzades pel mateix escriptor. "La metodologia del recital consistirà en la lectura de determinats poemes del gran autor granadí, acompanyada per la interpretació musical a piano o guitarra d'algunes de les cançons que el poeta va harmonitzar i que seran cantades per una de les veus que més profundament sent l'esperit de García Lorca, com és la granadina Leticia Rodríguez", explica. Així mateix, Rafael Lloret posarà veu als poemes. "Esperem que els joves assistents isquen del recital amb un concepte diferent, més proper i amè tant de la poesia, com de l'autor i també de la seua obra", assegura la regidora.

    Pujar