elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vila-real aconsegueix dues noves ajudes que donaran ocupació a 30 veïns

Vila-real aconsegueix dues noves ajudes que donaran ocupació a 30 veïns
  MÉS FOTOS
  Vila-real aconsegueix dues noves ajudes que donaran ocupació a 30 veïns - (foto 2)
  Vila-real aconsegueix dues noves ajudes que donaran ocupació a 30 veïns - (foto 3)

  En un sol any, l'Ajuntament de Vila-real ha invertit, gràcies a l'ajuda de la Generalitat Valenciana i dels fons europeus, un total 3,6 milions en diferents programes d'ocupació, que han arribat a més de 340 famílies de la ciutat. No obstant açò, abans de finalitzar "l'històric" 2017, Vila-real comptarà amb dues noves subvencions per valor de 296.000 euros que donaran ocupació durant sis mesos a 30 persones més, en aquest cas a veïns majors de 30 anys, especialment a aquells considerats com a aturats de llarga durada i que no reben altres ajudes.

  Així ho han anunciat el regidor d'Economia, Xavier Ochando, i el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, durant una visita als alumnes-treballadors del projecte T'Avalem para menors de 30 anys. Tots dos s'han desplaçat al jardí de Botànic Calduch, on han pogut veure en persona com és un dia en la formació dels joves participants del mòdul de jardineria i també han visitat el Centre Cívic María de Lluna, on els alumnes i docents dels mòduls de cuina i cafeteria-sala els han convidat a comprovar la seua evolució en el curs, que acaba d'arribar a l'equador, amb un dinar al qual també han assistit l'alcalde, José Benlloch, i altres representants, que han felicitat els usuaris per aquesta reeixida iniciativa.

  "Ací tenim un simple exemple de tot el que s'ha fet enguany gràcies a la col·laboració de la Generalitat, amb una escola taller dotada amb 602.000 euros i que ha beneficiat 30 joves i cinc docents", explica Ochando, qui destaca que els alumnes "eixiran amb dos certificats de professionalitat sota el braç que els obriran les portes del mercat laboral". "Feia 10 anys que Vila-real no tenia escola taller i aquesta és una prova més que aquest equip de govern progressista lluita cada dia pels seus veïns, cosa que altres responsables polítics del passat van obviar durant anys i anys".

  Així, ha afirmat que "vivim un moment històric, ja que gràcies a la col·laboració entre administracions, on els fons Feder i la Generalitat han jugat un paper crucial, l'Ajuntament ha pogut disposar de 3,6 milions d'euros en ajudes directes per a l'ocupació que han beneficiat més de 340 famílies de Vila-real".

  En aquest sentit, Nomdedéu ha destacat que "si Vila-real ha aconseguit totes aquestes subvencions és perquè ha treballat dur per a obtenir-les, ja que aquest Govern valencià no dóna res a dit, com es feia abans, ara és responsable, just i compleix amb les seues obligacions". "Com a Administració pública, hem d'oferir oportunitats i en aquesta visita estem comprovant que, a més, s'estan aprofitant al màxim, perquè quan els alumnes isquen d'ací ho faran amb un projecte de vida", assegura el representant autonòmic, qui afig que "tot i que no podem crear llocs de treball directe, sí tenim la possibilitat de treballar unes noves bases per a l'economia del país i, alguna cosa estarem fent bé, ja que, sense ànim de ser triomfalistes, som l'única comunitat, al costat del País Basc, en la qual segueix descendint l'atur aquest mes".

  Quant a les dues ajudes que s'acaben de resoldre, Ochando recorda que la setmana vinent l'Ajuntament presentarà una oferta d'ocupació al Servef, que efectuarà una preselecció els inscrits amb un perfil professional de peó d'obra pública, oficial o auxiliar d'administratiu. Els principals criteris estaran relacionats amb els ingressos de la unitat familiar, si hi ha càrregues familiars, discapacitat o risc d'exclusió social.

  Pujar