elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | L'Estadi de la Ceràmica reobri les seues portes el 31 de desembre: Les obres van a bon ritme

Les obres de l'Estadi de la Ceràmica avancen segons el que es preveu
Les obres de l'Estadi de la Ceràmica avancen segons el que es preveu
  • El camp totalment remodelat acollirà el partit Vila-real CF-València CF

El president del Vila-real CF, Fernando Roig, ha confirmat aquest matí en roda de premsa que l'Estadi de la Ceràmica estarà llest el 31 de desembre per a acollir el partit Vila-real CF-València CF. I és que les obres avancen segons els terminis previstos

Roig ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la visita de les obres a la qual ha assistit l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el conseller delegat del club, Fernando Roig Negueroles, i altres responsables de l'entitat per a comprovar l'avanç dels treballs d'ampliació, modernització i millora de la seguretat del camp municipal amb l'objectiu de convertir-lo en “un estadi del segle XXI”.

La transformació urbanística de Vila-real

Després de la visita, Benlloch ha assegurat que “les obres de l'Estadi de la Ceràmica suposen també una transformació urbanística històrica de la ciutat” i les ha emmarcades en un pla de millora en col·laboració amb el Vila-real CF que no sols afecta a l'estadi sinó també a l'entorn urbà de la ciutat.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que les obres del nou Estadi de la Ceràmica, que executa l'empresa local Alviben, compleixen tres objectius principals: ampliar els usos de la infraestructura; modernitzar l'estètica perquè siga conforme a una ciutat que mira al futur i, de manera especial, millorar la seguretat en l'accés i evacuació d'espectadors. “Gràcies a l'esforç que ha realitzat el Vila-real CF per a adquirir edificacions annexes i esponjar l'entorn de l'estadi, la ciutat guanya més de 3.000 metres quadrats de sòl públic als carrers Almassora i Benicàssim, que suposaran un abans i després en la seguretat, l'evacuació i els usos d'aquest espai”, afirma el primer edil. “La urbanització d'aquest sòl públic que es genera, evidentment, correspondria a l'Ajuntament, però el Vila-real CF ha avançat la compra dels habitatges i el pagament d'aquestes obres i ara estem treballant en un conveni de permuta per a cedir-los sòl a canvi d'aquesta actuació”, detalla Benlloch. Així, l'alcalde ha anunciat que atés que l'Ajuntament ha adquirit un solar més adequat per a l'Escola Oficial d'Idiomes, al costat del Palau de Justícia, “estem ultimant ja la signatura d'un conveni per a compensar al Vila-real CF amb la cessió del solar que en el seu moment es va expropiar per a la construcció de la EOI al carrer Miralcamp, al costat de la ciutat esportiva del club, i que ja s'està utilitzant com a aparcament”. L'alcalde considera que aquest acord serà positiu per a totes dues parts perquè l'Ajuntament “ja disposa d'alternatives per a situar tant la EOI com el quart institut o el futur centre integrat d'FP”, i amb la situació econòmica que té el consistori no podria assumir el cost econòmic de l'expropiació de les edificacions i tota l'obra que portarà cap el Vila-real CF en l'exterior de l'estadi.

De fet, segons Benlloch, abans de les obres, la superfície de sòl públic a l'entorn de l'estadi era de 6.100 metres quadrats i ara, amb aquest projecte, unit a la urbanització de la plaça Pascual Font de Mora inaugurada en 2019, aquesta superfície pràcticament es duplicarà, amb prop de 5.000 metres quadrats nous.

Finalment, l'alcalde ha recordat que aquest pla de col·laboració amb el club per a la millora de la ciutat abasta una gran quantitat de projectes que s'han desenvolupat en aquests últims anys com la plaça Pascual Font de Mora, el trasllat del pavelló Joan Baptista Llorens, la urbanització de la nova plaça del Labrador, l'ampliació de la ciutat esportiva del Vila-real CF amb més camps i millors accessos, la construcció de la Ciutat Esportiva Municipal o la ciutat esportiva del Pamesa en sòl cedit per l'Ajuntament. L'alcalde també ha agraït el treball de l'empresa local Alviben i de la consultora d'enginyeria i arquitectura Idom.

MÉS FOTOS
VÍDEO | L'Estadi de la Ceràmica reobri les seues portes el 31 de desembre: Les obres van a bon ritme - (foto 2)
VÍDEO | L'Estadi de la Ceràmica reobri les seues portes el 31 de desembre: Les obres van a bon ritme - (foto 3)
Pujar