elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal de pluja i vent de les últimes hores hi ha arrumbat un dels eucaliptus gegants de la ruta botànica

El temporal de pluja i vent de les últimes hores hi ha arrumbat un dels eucaliptus gegants de la ruta botànica
  MÉS FOTOS
  El temporal de pluja i vent de les últimes hores hi ha arrumbat un dels eucaliptus gegants de la ruta botànica - (foto 2)
  El temporal de pluja i vent de les últimes hores hi ha arrumbat un dels eucaliptus gegants de la ruta botànica - (foto 3)
  El temporal de pluja i vent de les últimes hores hi ha arrumbat un dels eucaliptus gegants de la ruta botànica - (foto 4)

  La ruta verda de Vila-real que du el nom del botànic Manuel Calduch acaba de perdre per a sempre a un dels seus veïns més vells i venerables: un eucaliptus gegant de més de 15 metres d'altura que creixia a la vora del riu Millars i a pocs metres del Restaurant El Molí i centre de congressos de Vila-real. L'immens arbre no ha pogut resistir els embats de l'últim temporal de vent i pluja i ha quedat estés. La força del vent canalitzat a través del llit del Millars que arrumbat l'arbre de soca-rel. En la caiguda el tronc i les branques de l'eucaliptus han destrossat el muret que separa la ruta botànica de la platgeta del Millars i el brancatge d'altres arbres que hi havia al voltant del gegant. La policia local de Vila-real ha acordonat la zona fins que els operaris del Consorci riu Millars el trossegen i se l'emporten del passeig. L'arbre creixia en un xicotet talús format bàsicament per sorra, una zona bastant inestable que no ha pogut mantenir el pes de l'arbre. A pocs metres de l'arbre caigut creix l'altre eucaliptus gegant que de moment es manté en peu.

  Pujar