elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mes de la Sostenibilitat posa el focus en la reducció dels plàstics i el foment del reciclatge per a protegir el medi ambient

El Mes de la Sostenibilitat posa el focus en la reducció dels plàstics i el foment del reciclatge per a protegir el medi ambient

  ila-real dedica el mes d'octubre al foment de la sostenibilitat amb una campanya d'activitats impulsada per la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient i dirigida a tota la ciutadania encara que amb especial incidència en els escolars i joves amb la finalitat de conscienciar des d'edats primerenques sobre la protecció del medi ambient.

  El regidor responsable de l'àrea, José Ramón Ventura Chalmeta, ha destacat que la campanya abastarà diferents accions de sensibilització, centrades sobretot en la reducció de l'ús de plàstics i el foment del reciclatge i la reutilització per a donar una segona vida als objectes. “Volem advertir de l'impacte que algunes de les nostres accions quotidianes tenen en l'entorn, alguna cosa que moltes vegades es pot revertir amb un simple gest o amb un canvi d'hàbits en la nostra vida diària”, assegura el regidor. Activitats en els centres escolars, espectacles teatrals en la plaça major, vídeo fòrum, xarrades, i el concurs escolar ‘Joguets amb molta vida’, en col·laboració amb la Fundació Tots Units, són algunes de les iniciatives que conformen el programa del Mes de la Sostenibilitat, que enguany porta com a lema ‘Tenim la millor casa de la galàxia, cuidem-la’. A més, com és habitual, el mes es tancarà amb la gala i lliurament de premis del Mes de la Sostenibilitat.

  Les activitats s'iniciaran aquesta setmana vinent amb el concurs ‘Joguets amb molta vida’, que es duu a terme en els centres educatius amb la col·laboració de la Fundació Tots Units. Aquest concurs incentiva la creativitat dels més xicotets i sobretot els anima a reutilitzar els seus joguets i a allargar la seua vida útil. El divendres 7 d'octubre, a les 18.30 hores en la plaça Major, està previst l'espectacle Stop Plastik, mentre que el divendres 14 d'octubre, a la mateixa hora i en el mateix emplaçament, s'ha programat un altre espectacle familiar titulat Cucalola.

  El Mes de la Sostenibilitat inclou altres iniciatives en els centres escolars que vulguen participar, com la campanya de compostatge. Tal com explica el regidor José Ramón Ventura Chalmeta, aquesta campanya es desenvoluparà del 10 al 16 d'octubre i facilitarà que els centres educatius puguen aprofitar els residus orgànics per a realitzar compost, a través de les compostadores que posa a la seua disposició la regidoria. Així mateix, també s'instal·laran els contenidors marrons per a residus orgànics en aquells centres que ho sol·liciten. Del 17 al 23 d'octubre tornarà l'habitual repartiment de porta entrepans en els col·legis, amb la finalitat de reduir l'ús d'embolcalls.

  Les accions de conscienciació dirigides a la ciutadania comptaran enguany amb una campanya d'impacte per a alertar del mal ambiental que suposa l'ús excessiu de plàstics. Així, es realitzarà un repartiment de fullets similars als que reparteixen les cadenes de supermercats per a promocionar els seus productes, en els quals les fotografies dels aliments se substituiran per imatges de residus plàstics que han sigut retirats d'enclavaments naturals del nostre entorn com la desembocadura del Millars. “Volem que la ciutadania siga conscient del mal mediambiental que genera l'ús excessiu de plàstics i la importància del seu correcte reciclatge perquè no acaben en el nostre riu o les nostres platges”, remarca Chalmeta.

  La Casa dels Mundina acollirà les últimes activitats del Mes de la Sostenibilitat. El 20 d'octubre a les 11.00 hores es farà una xarrada i es realitzaran activitats sobre sostenibilitat, reciclatge, reutilització i consum responsable a través del tèxtil. El dimarts 24 d'octubre s'ha programat un vídeo fòrum per a alumnes de tercer i quart d'ESO, i finalment el 27 d'octubre, el Mes de la Sostenibilitat arribarà a la seua fi amb la gala i lliurament de premis, a les 19.00 hores.

  Pujar