5 de juny de 2020 5/6/20

Serveis Públics de Vila-real tanca l'any amb sis actuacions de manteniment de vials i prepara un nou contracte amb major quantia per a 2020

Serveis Públics de Vila-real tanca l'any amb sis actuacions de manteniment de vials i prepara un nou contracte amb major quantia per a 2020 - (foto 1)
  • L'asfaltat de diversos trams dels carrers Furs de València, Ausiàs March, Ermita, Rei En Jaume, Fornets i Nules donarà pràcticament per liquidat l'actual contracte, valorat en 200.000 euros anuals i la previsió és incrementar-lo fins als 300.000 euros

MÉS FOTOS
Serveis Públics de Vila-real tanca l'any amb sis actuacions de manteniment de vials i prepara un nou contracte amb major quantia per a 2020 - (foto 2)
Serveis Públics de Vila-real tanca l'any amb sis actuacions de manteniment de vials i prepara un nou contracte amb major quantia per a 2020 - (foto 3)

El departament de Serveis Públics de Vila-real duu a terme en aquests dies actuacions de manteniment per a la reparació de diversos trams de vies públiques, tant urbanes com rurals. En total s'estan fent treballs d'asfaltat en mitja dotzena de trams viaris, uns projectes que formen part de l'actual contracte de manteniment de calçades de vies públiques i camins rurals, que finalitzarà a l'inici de l'any. El regidor de l'àrea, Francisco Valverde, explica que amb aquestes obres pràcticament es dóna per finalitzada la inversió contemplada en l'actual contracte de manteniment, valorat en 200.000 euros anuals, per la qual cosa la Regidoria ja està perfilant el plec del nou contracte, amb vista a poder incrementar la seua quantia fins als 300.000 euros anuals.

“Amb aquestes obres tanquem pràcticament l'actual contracte, llevat d’algunes xicotetes reparacions que quedaran per a principis d'any, i la nostra intenció és poder incrementar la quantia del nou plec de manteniment de calçades sobretot per a disposar de major partida per als camins rurals”, indica Valverde, qui detalla que les obres que s'estan realitzant en aquests dies afecten els vials Furs de València, Ausiàs March, Ermita, Fornets, Rei En Jaume i un tram entre els carrers Nules i Pius XII. Mitja dotzena d'obres en les quals “no es procedeix simplement a emplenar forats sinó que es realitza un fresat de la capa desgastada de quitrà per a tornar a asfaltar i que la reparació siga més efectiva i duradora”, subratlla l'edil de Serveis Públics.

L'actual contracte de manteniment de vies públiques va entrar en vigor el 6 de març de 2018 amb una duració prevista de 2 anys i un cost de 200.000 euros anuals, per la qual cosa la seua finalització està fixada per al 6 de març de 2020, data en la qual haurà d'entrar ja en vigor el nou. “Estem ja treballant en el plec i en aquests dos primers mesos de l'any volem licitar-lo amb un increment de quantia fins als 300.000 euros anuals, que ens permetrà destinar més recursos especialment als camins rurals”, detalla el regidor.

En paral·lel a aquestes accions de manteniment, l'Ajuntament de Vila-real treballa en el Pla de Millora de Camins Rurals, dels avanços i els compromisos dels quals va donar compte el propi alcalde, José Benlloch, en l'última reunió del Consell Agrari. Així, en l'últim trimestre de 2019 s'ha emprés una inversió de 500.000 euros, amb finançament de la Diputació, per a asfaltar i millorar tots els camins de la zona de Solades (l'Horta), amb una extensió de 10 quilòmetres de vies. En 2020, la previsió és invertir altres 300.000 euros en la millora de vies rurals amb l'objectiu de completar el condicionament de la totalitat de la xarxa rural en l'horitzó del 2023.

Pujar