15 d’agost de 2020 15/8/20

La Sant Silvestre de Vila-real compleix 10 edicions per a acomiadar l'any amb humor, esport i solidaritat

La Sant Silvestre de Vila-real compleix 10 edicions per a acomiadar l'any amb humor, esport i solidaritat - (foto 1)
  • La ‘cursa de la disfressa’ recorrerà el dia 27 cinc quilòmetres de circuit urbà, amb proves infantils complementàries i recollida d'aliments en favor de Sant Vicent de Paül

Esport, salut, solidaritat i diversió per a acomiadar l'any. La Sant Silvestre del Club Triatló Vila-real, la ‘cursa de la disfressa’, celebra enguany la seua desena edició, per a tancar el 2019 amb el millor humor. L'última prova del Circuit de Carreras Populares se celebrarà el 27 de desembre, per un circuit urbà de 5 quilòmetres, proves infantils complementàries i una vocació solidària.

Les carreres infantils arrancaran a les 19.00 hores des del carrer Major, en tres categories: Multiesport i prebenjamins (500 metres), benjamins (800 metres) i alevins i infantils (1.000 metres). La categoria absoluta prendrà el relleu a partir de les 20.00 hores, amb eixida des de l'avinguda de Pius XII i arribada a la plaça Major, després de recórrer cinc quilòmetres pels carrers del centre de la ciutat. Per a poder participar en la cursa és necessària la inscripció prèvia, bé presencialment als comerços col·laboradors (A1fsport, Pirovila, Farmàcia Llic. Cristobalina Vidal) o en línia a través dela web www.urbanrunningcastellon.com fins a la mitjanit del 25 de desembre.

La participació en la carrera absoluta està limitada a un miler de persones, amb un preu de 5 euros per participant (7 euros el mateix dia de la prova). En el cas de les infantils, la participació és lliure i gratuïta, encara que igualment serà necessària la inscripció prèvia.

L'organització ha previst trofeus per als tres millors corredors masculins i femenins de cadascuna de les categories, a més de premis a les tres millors disfresses de la carrera absoluta, tant individuals com col·lectives. Com a novetat, enguany s'introdueix el trofeu Cermer al corredor i a la corredora que passen primer per la plaça Major, als 900 metres d'iniciada la carrera.

Esport i humor es completen en aquesta desena Sant Silvestre amb una vocació solidària, ja que, a partir de les 17.30 hores i fins a les 20.00 hores, a la plaça Major hi haurà un punt de recollida d'aliments a benefici de l'associació Sant Vicent de Paül. Els aliments recollits es destinaran a cobrir les necessitats de més de 100 famílies de Vila-real. La col·laboració és voluntària, encara que en el cas de les carreres infantils serà necessari aportar o bé aliments o bé un donatiu d'1 euro, amb l'objectiu d'afavorir que els menors valoren la importància d'aquesta acció solidària.

“Com cada any, la Sant Silvestre de Vila-real està oberta a tot aquell que vulga passar-lo bé, practicar esport i tancar l'any de la manera més saludable i divertida”, assenyala el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, qui ha agraït l'esforç del Club Triatló Vila-real en l'organització de la prova. “No hi ha millor manera d'acomiadar el Circuit de Carreras Populares, que enguany ha comptat amb huit proves”, conclou.

Pujar