elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La sanitat de Castelló rebutja la decisió judicial d'aplicar ozonoterapia a un malalt crític de covid

La sanitat de Castelló rebutja la decisió judicial d'aplicar ozonoterapia a un malalt crític de covid
  • Han qualificat de “gravíssima agressió” que un jutjat impose el tractament amb ozó a un pacient ingressat amb covid a l'hospital públic de Vila-real

MÉS FOTOS
La sanitat de Castelló rebutja la decisió judicial d'aplicar ozonoterapia a un malalt crític de covid - (foto 2)

La decisió judicial que obliga a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a acceptar en contra dels criteris dels professionals el tractament d'ozonoterapia a un pacient crític de covid ingressat a l'hospital La Plana de Vila-real ha posat en peus de guerra als hospitals públics de la província de Castelló.

En un comunicat conjunt -què s'adjunta en esta notícia- signat pel Departament de Salut de Castelló, de la Plana i Vinaròs, el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, l'Hospital La Magdalena, el Centre de Salut Pública de Castelló i Benicarló, asseguren que “considerem una gravíssima agressió al Sistema Nacional de Salut que s'obligue, en contra del criteri clínic dels seus professionals, a admetre la intromissió de persones alienes al mateix per a realitzar tractaments que ni estan inclosos en la seua cartera de serveis, ni han acreditat la seua eficàcia i seguretat”.

Així mateix, els signants del comunicat han transmés un missatge de confiança a la ciutadania “perquè tinguen la seguretat que tots els pacients tractats en els centres hospitalaris i d'atenció primària de la nostra província són atesos conforme a les guies de pràctica clínica i protocols basats en la millor i més actual evidència científica”.

I expressen que no admetran en els centres públics de Castelló “cap mena de pseudoteràpia, ni de tractaments que no hagen demostrat la seua seguretat i eficàcia en éssers humans o que no compten amb l'autorització de l'Agència Espanyola del Medicament”.

Pel que han mostrat la seua solidaritat amb els professionals de la Plana que “per ordre judicial i en contra del seu criteri professional, han de suportar que persones alienes al Sistema Nacional de Salut administren a pacients, que es troben sota la seua responsabilitat, productes no autoritzats per al seu ús com a medicament”.

Aquest comunicat ha sigut escrit arran de la decisió del Jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló que ha autoritzat el tractament d'ozonoterapia a un malalt crític de covid ingressat a l'hospital de la Plana.

Cal recordar que la família va organitzar a primers d'agost una concentració enfront del centre sanitari de Vila-real per a exigir el tractament d'aquest malalt de Borriana.

Com va avançar elperiodic.com, Sanitat després de conéixer l'ordre judicial va assegurar que no anaven a recórrer la decisió de la justícia i que anaven a col·laborar amb tot el necessari.

En el mateix comunicat, les institucions sanitàries de la província de Castelló han fet una crida a tots els professionals de la sanitat pública, societats científiques, col·legis de professionals sanitaris, universitats i usuaris de la sanitat pública “perquè es mobilitzen en defensa d'una sanitat pública de qualitat, basada en l'evidència científica”.

Pujar