27 d’octubre de 2020 27/10/20

La Regidoria de Cooperació i Integració i Pangea organitzen el curs Estratègies Antirumors

    La Regidoria de Cooperació i Integració i l'oficina OAPMI-PANGEA de Vila-real han organitzat la formació Estratègies Antirumors. Una programació de 30 hores, en la qual s'inclouen tres cursos independents de 10 hores cadascun, i l'objectiu de les quals és dotar els assistents de les eines necessàries per a combatre els rumors falsos que s'estenen en la societat.

    Es tracta de cursos altament recomanats per al personal docent, ja que estan dotats de certificació municipal i de l’ANPE, per la qual cosa aporten punts per a participar en les bosses d’ocupació del sector. El primer dels cursos inclosos dins de la formació va tindre lloc els dies 23 i 30 de gener i el 6 de febrer, sota el títol Convivència escolar en la diversitat cultural. El segon d'ells, Anàlisi de situacions educatives en la diversitat cultural, va començar aquest dimecres 20 de febrer i continuarà els dies 27 i el 6 de març. El tercer dels tallers serà el d'Intercanvis i experiències de la convivència escolar en la diversitat cultural, que es desenvoluparà els dies 20 i 27 de març i el 3 d'abril. Totes les sessions s'organitzen en horari de vesprada en l'edifici de Serveis Socials, situat al carrer de Josep Ramon Batalla, 38.

    El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, explica que aquests cursos són ideals per a “professorat, membres d'AMPA, el teixit associatiu i veïns en general” i destaca que existeix la modalitat presencial i online. “Vivim en una societat en la qual és fàcil que sorgisquen conflictes a causa dels rumors i les notícies falses, tan habituals, per això és important comptar amb les eines necessàries per a desmuntar rumors i transformar el conflicte en una oportunitat de creixement”, indica. Les inscripcions es poden fer a l'oficina Pangea o a través de pangea@vila-real.es o telefonant al 964 547 130/8.

    Pujar