elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSOE de Vila-real tanca files amb Benlloch: “No està en negociació el candidat”

El PSOE de Vila-real tanca files amb Benlloch: “No està en negociació el candidat”
  • Els socialistes iniciaran dilluns que ve la ronda de contactes amb els partits polítics per a formar govern

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va deixar clar ahir que el seu lloc està a Vila-real i no a Madrid com apuntaven alguns mitjans de comunicació que informaven que el polític socialista podria encapçalar la llista del PSPV-PSOE per Castelló al Congrés dels Diputats.

Buidada la incògnita que per unes hores va planejar sobre el futur polític de Benlloch, va ser necessari que el PSPV-PSOE emetera un comunicat per a aclarir que l'alcalde es queda a Vila-real, ara els socialistes han emés un altre comunicat per a insistir que “el nostre candidat a l'alcaldia és l'actual alcalde, José Benlloch, que és qui va ser triat amb el suport unànime de tota l'agrupació socialista de Vila-real”.

Per tant, han sigut categòrics en el seu comunicat: “Volem deixar clar que no està en negociació el candidat que els veïns han votat amb quasi 10.000 vots”.

Només uns dies arrere, la portaveu de Compromís, Maria Fajardo, que també és la candidata a l'alcaldia, assegurava a elperiodic.com que “pel caràcter -de Benlloch- faria una bona faena a Madrid”. “Ens faria un favor”.

Inici de la ronda de contactes per a formar govern

Així mateix, els socialistes de Vila-real han assenyalat que a partir del dilluns 5 de juny “es plantejaran les rondes de contactes i les possibles negociacions” però “sempre pensant en el bé i futur de Vila-real i no en els interessos de ningú”.

En el comunicat, el PSPV-PSOE ha assegurat que “després dels resultats del 28M, ja va dir el nostre candidat a l'alcaldia, José Benlloch, que entaularia, com és la seua obligació, converses amb els grups polítics que van obtindre representació a l'Ajuntament. Especialment, amb Compromís, partit amb el qual hem governat a Vila- real huit dels 12 anys des del canvi en 2011”.

“Diàleg i consens”

En el comunicat, els socialistes de Vila-real han assenyalat que “estem oberts com sempre ho hem fet al diàleg i al consens, com hem demostrat sempre”, en aquest sentit han informat que “mai en 12 anys i tenint majoria absoluta els últims huit anys hem governat solos, perquè per al PSPV-PSOE de Vila-real l'important és treballar pel nostre poble i, amb els qui puguem compartir programa, quants més el fem assumint responsabilitats i tasques, millor”.

“Exemple d'aquest govern d'acords i diàleg que hem practicat sempre és el propi programa socialista, que parteix d'un amplíssim consens social i polític, amb 68 de les 100 propostes plantejades sorgides de l'acord pràcticament unànime (95% del Ple, a excepció de Vox) després del procés de participació pública de l'Agenda Urbana.  O les més de 200 mesures sorgides de la Mesa del Pacte pel Renaixement, del qual han format part tots els grups amb representació municipal i a la qual posteriorment es van sumar també Ashiovi i Ucovi”, han apuntat.

Pujar