1 de desembre de 2020 1/12/20

Proximitat llança una campanya de cita prèvia per a agilitar els temps d'espera i millorar el servei en Atenció i Tràmits

Proximitat llança una campanya de cita prèvia per a agilitar els temps d'espera i millorar el servei en Atenció i Tràmits - (foto 1)

    La Regidoria de Proximitat s'ha proposat agilitar els temps d'espera i millorar l'atenció ciutadana. Amb aquest objectiu, el departament que dirigeix la regidora Miriam Caravaca ha llançat una nova campanya informativa, destinada a difondre entre els vila-realencs el sistema de cita prèvia per als tràmits i consultes en l'oficina d'Atenció i Tràmits municipal. El sistema de cita prèvia evita haver de fer cues, amb tan sols una sol·licitud telemàtica des del web o l'app municipal.

    “Es tracta d'una mètode molt senzill i fàcil d'utilitzar, a l'abast de qualsevol a través del telèfon mòbil, que evita que els veïns i veïnes hagen d'esperar per a ser atesos en el torn convencional del dispensador de la planta baixa de l'ajuntament. En el seu lloc, el seu número serà cridat el dia i l'hora que li haja sigut assignat pel sistema de cita prèvia”, recorda Caravaca. “D'aquesta manera, agilitem l'atenció i evitem també les aglomeracions en l'oficina, millorant de manera ostensible el servei que prestem a la ciutadania en la resolució de totes les qüestions que puguen plantejar i la formalització de tràmits administratius”, agrega. Amb aquest mateix objectiu, l'oficina d'Atenció i Tràmits ha incorporat la presentació telemàtica en tots els tràmits del catàleg, en l'aposta del consistori per avançar cap a l'Administració electrònica per a la prestació d'un servei més àgil, eficaç i transparent.

    “Encara que el sistema de cita prèvia porta diversos any implantat, la veritat és que no és prou conegut ni utilitzat per la ciutadania, per la qual cosa creiem que és important llançar aquesta campanya informativa perquè els veïns i veïnes de Vila-real sàpien que tenen a la seua disposició aquest servei i puguen fer, així, un major ús d'un recurs que segur els facilitarà molt els tràmits i la gestió del seu temps”, afegeix la responsable de Proximitat. De fet, es calcula que a penes un 10% dels usuaris de l'oficina d'Atenció i Tràmits accedeixen al servei a través del sistema de cita prèvia.

    En concret, en 2019 es van registrar un total de 1.408 cites sol·licitades prèviament; xifra que suposa menys de 120 cites al mes. Durant el mes de gener passat, l'ús del sistema es va incrementar a les 220 sol·licituds. “És un increment important, però hem de continuar incidint per a estendre el seu ús al major número de població possible”, conclou. Per a això, la campanya fa ús d'elements diversos com cartelleria, xarxes socials, whatsapp o el circuit intern de televisió de la mateixa oficina d'Atenció i Tràmits.

    Pujar