elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real

La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real
  Galeria de fotos
  Vila-real - Sant Pasqual 19 - Nit de Xulla
  Vila-real - Sant Pasqual 19 - Nit de Xulla
  MÉS FOTOS
  La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real - (foto 2)
  La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real - (foto 3)
  La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real - (foto 4)
  La primera Nit de Xulla d'Interés Turístic plena els carrers de Vila-real - (foto 5)

  Els carrers de Vila-real s'han omplit en la nit del dilluns d'olor a brases i allioli amb motiu de la celebració de la tradicional Nit de Xulla, que enguany s'ha viscut per primera vegada com a Festa d'Interés Turístic Provincial. Una cita tradicional que mai decep i anima a tots els veïns a sumar-se a la festa.

  Des de les 19 hores de la vesprada, la plaça Major ha començat a omplir-se de gent que no ha volgut perdre detall del procés d'elaboració de l'allioli, una trobada organitzada per la Junta de Festes i l'Ajuntament de Vila-real com a homenatge al reconeixement rebut.

  Ja amb tot preparat ha sigut a partir de les 21 hores quan tots els festers i veïns s'han sumat a la celebració, i cuinar la seua xulla, a la brasa o al forn segons els gustos de cadascun. Però és que, a més de gaudir de la gastronomia i un fantàstic ambient, tots aquells que en la nit del dilluns es van sumar a la cita ho van fer també per una bona causa perquè amb el simbòlic donatiu de 2 euros aconseguien tots els ingredients i instrumental necessari, i contribuïen al projecte XiCaEs de Caixa Rural. 

  Com a anècdota, després de la Xulla va haver-hi un espectacle musical anomenat We Love Queen en la Plaça Major amb gran ple absolut. Una gran nit de dilluns que marca el rumb de la festa per al que queda de setmana.

  Pujar