23 de novembre de 2020 23/11/20

Cs presenta una moció per a que "l'urbanisme deixe de ser l'excusa per a tot a Vila-real"

Cs presenta una moció per a que "l'urbanisme deixe de ser l'excusa per a tot a Vila-real" - (foto 1)
  • El portaveu a l'Ajuntament, Domingo Vicent, assegura que "la solució sols pot aplegar de la mà del consens i la voluntat política"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vila-real, Domingo Vicent, ha anunciat la presentació d'una proposta per al següent ple ordinari "amb l'objectiu que l'urbanisme deixe de ser una excusa per a tot en el municipi". Així, Vicent ha exposat que "el que pretenem aconseguir és el que ja vam dir en campanya constituir un pacte local per a d'una vegada per sempre agafar el bou per les banyes i Vila-real torne a créixer". "Cal mirar cap avant i deixar de traure rèdit electoral, d'un problema que prevaldrà governe qui governe sinó se soluciona", ha postil·lat l'edil. 

En aquest sentit, el regidor ha criticat que "els socialistes hagen tornat a atribuir la pujada de l'IBI aprovada el dijous, a les sentències quan ells mateixos saben que no han fet res per frenar aquesta sagnia en huit anys". "És un assumpte estructural que s'ha enquistat i poc ajuda buscar culpables constantment", ha assenyalat el portaveu, per això ha instat al PSOE que "si de veritat, volen posar de la seua part per a resoldre aquest atzucac, aproven la proposta de Cs, del  contrari demostraran que l'única cosa que volen és fer política amb això". 

Vicent ha manifestat que "Vila-real compta amb un PGOU de 1993, un pla sobre la base d'una normativa que poc després s'anul·laria i que ens va deixar com una excepció al costat d'una altra ciutat. És a dir, encara que va respondre durant un temps a les necessitats i ens va donar l'oportunitat de convertir-nos en ciutat, queda clar que aquest pla està desfasat". "Tampoc en tots aquests anys s'ha creat un registre d'aprofitaments, imprescindible per a donar eixida i agilitar el mercat", ha afegit l'edil.           

En definitiva, per al portaveu "siga un nou PGOU o una altra acció, la solució només pot arribar des del consens i la voluntat política". "Per Cs, no serà".

Pujar