22 de gener de 2021 22/1/21

La Policia Local de Vila-real ha interposat 190 denúncies per incomplir les mesures de confinament des de l'inici de l'estat d'alarma per l'emergència del COVID-19

La Policia Local de Vila-real ha interposat 190 denúncies per incomplir les mesures de confinament des de l'inici de l'estat d'alarma per l'emergència del COVID-19 - (foto 1)

    La Policia Local de Vila-real ha interposat, des de l'inici de l'estat d'alarma, un total de 190 denúncies per incompliment de les restriccions de mobilitat contemplades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març. Segons les dades de la Prefectura de Policia Local, la majoria de les denúncies corresponen a casos en els quals la persona sancionada es trobava en la via pública sense poder acreditar el motiu del seu desplaçament.

    En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, recorda que el decret d'estat d'alarma limita els desplaçaments únicament per a acudir o tornar del lloc de treball, per a l'adquisició de productes de primera necessitat o farmacèutics, acudir al centre sanitari, realitzar tràmits bancaris, per a la cura de persones dependents o causa de força major degudament justificada. Les sancions lleus per infringir la Llei orgànica de Seguretat Ciutadana van des dels 100 als 600 euros, encara que en el cas d'incomplir la Llei General de Salut Pública o la Llei Nacional de Protecció Civil les multes poden arribar als 1.500 euros.

    “És important que fem tots un exercici de responsabilitat col·lectiva. La ciutadania de Vila-real està donant una resposta exemplar davant la situació d'emergència sanitària, som conscients d'això. Però sempre hi ha casos d'incompliment de les restriccions i, donada la gravetat de la situació, les forces de l'ordre han de ser implacables. Per a això, a més, estem comptant amb la inestimable ajuda de l'Exèrcit, en tasques de vigilància i prevenció”, recorda Gómez.

    Pujar