23 de setembre de 2020 23/9/20

La Policia Local inicia la 12a edició d’Eliminant Barreres

La Policia Local inicia la 12a edició d’Eliminant Barreres - (foto 1)

  La Unitat de Trànsit de la Policia Local de Vila-real (Unidipol) inicia el proper dilluns 6, de la mà de l'Associació Col·lectiu-Unió d'Integració al Discapacitat (Acudim), l'edició número 12 de la campanya Eliminant Barreres, l'objectiu de la qual és inculcar el respecte cap a les persones amb mobilitat reduïda.

  La iniciativa, que es perllongarà fins el dia 19, intensificarà els controls sobre l'estacionament a rampes per a discapacitats, a passos de vianants, a zones per als vianants i voreres, així com a reserves per a discapacitats, amb l'objectiu que altres conductors facen ús d'elles o les obstaculitzen, igual que ocorrerà amb l'ús que es fa de la targeta de discapacitat, que a partir d'avui començarà a renovar-se amb un nou format, sent Vila-real la primera ciutat de Castelló en la qual s'implantarà.
  El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, que ha agraït a Acudim la seua implicació per a "aconseguir seguir millorant l'accessibilitat dels veïns", ha explicat que "tots hem de respectar al màxim les persones amb problemes de mobilitat i els elements que des de l'Ajuntament facilitem per a millorar la seua rutina diària". "Les campanyes serveixen per a conscienciar i no haver de denunciar a ningú i es demostra que cada dia són més efectives", apunta l'edil.

  En aquest sentit, l'intendent cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, afirma que el nombre de denúncies ha disminuït dràsticament des de l'engegada de la campanya, fa 12 edicions, quan es van registrar més de 500 denúncies, que han passat, en 2016, a només 57, en la seua majoria per estacionar sobre rampes de discapacitats o a zones per als vianants i voreres, tot i que també a passos de vianants i a zones reservades.

  En aquest últim punt, Nieto ha anunciat que s'han produït alguns canvis, a causa de l'entrada en vigor d'un nou decret que incorpora des d'avui un nou format de targeta europea amb un holograma especial i lletres en braille per a evitar la seua falsificació i per a seguir millorant el seu ús. "A Vila-real comptem amb 155 places nominals i amb altres genèriques per a discapacitats en zones específiques on sempre es reserven espais", explica Nieto, "no obstant això, gràcies a la vigilància constant i al suport de Acudim, hem detectat que hi havia persones que no feien un bon ús de la targeta o que fins i tot la falsificaven, cosa que amb aquest nou format es pretén evitar".

  La presidenta d'Acudim, Fina Mora, que ha agraït la "important tasca de conscienciació que realitza la Policia Local", ha assegurat que "igual que es demana una bona actitud a aquells que no tenen cap discapacitat, també es requereix a les persones amb mobilitat reduïda que facen un bon ús dels recursos al seu favor, hem de donar exemple i, si algú no necessita la reserva d'aparcament, que no s'aprofite de les circumstàncies, ja que això fa mal a la resta del col·lectiu que, òbviament, no hem buscat estar en una cadira de rodes". A més, Mora destaca els "bons resultats de la campanya, passant d'una multitud de denúncies a molt poques, perquè cada vegada estem tots més sensibilitzats i no és tan freqüent veure cotxes mal aparcats".
  Serralvo recorda que "si tots complim les normes aconseguirem un millor entorn per a tots" i assenyala que "al marge d'aquesta campanya puntual, la col·laboració amb Acudim és diària i durant tot l'any es vigila el compliment d'aquestes normes bàsiques".

  Pujar