elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una nova sentència condemna Vila-real a pagar 1,1 milions d’euros

Una nova sentència condemna Vila-real a pagar 1,1 milions d’euros

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat l'Ajuntament de Vila-real a pagar 1.130.954 euros més els interessos que es deriven des de 2009 per l'ocupació directa d'una part del terreny que en l'actualitat ocupa el col·legi públic José Soriano.

  Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, que ha recordat “l'espai en el qual se situa el centre educatiu estava dividit en tres parcel·les corresponents a tres propietaris diferents, amb dos dels quals ja vam arribar a acords en el seu moment i només faltava aquesta part, amb la qual no es va poder negociar i que va decidir acollir-se al seu dret a arribar fins al final en els tribunals”. “El TSJCV li ha donat la raó a aquest propietari i ara, vuit anys després, rebem l'impacte d'una nova fallada que arreplega termes tan greus com a expropiació encoberta sense pagar o permuta per força”, apunta.

  “Seguim pagant la política urbanística de monopoly que practicava el Partit Popular, una herència enverinada que anem a seguir gestionant per a evitar que siga un llast per a l'avanç de la ciutat”, ha assegurat i afig que “per desgràcia, ja tenim massa experiència a rebre males notícies sobre urbanisme, fruit d'una nefasta gestió del PP basada a construir sense pagar, en balafiaments i il·legalitats”.

  No obstant açò, Benlloch explica que tant el propietari com l'Ajuntament “estan en el seu dret de defensar-se” i ha anunciat que “anem a intentar esgotar tots els instruments legals al nostre abast”. En aquests moments, només queda l'opció de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem, “i ho farem, una vegada estudien els nostres advocats les possibilitats que tenim, ja que és un tema molt complicat”.

  No obstant açò, el primer edil no tanca la porta a una negociació. “El propietari està molt dolgut amb l'Ajuntament i mai ha volgut negociar res i ho comprenem, però confie en el poder de la paraula i que algun dia puguem dialogar i solucionar-ho de la millor manera possible per a tots, igual que va ocórrer amb un altre propietari del mateix solar, que finalment va acceptar una rebaixa en el preu i el pagament en diverses anualitats i com ja hem fet en altres casos similars”, indica.

  Tal com ha detallat l'alcalde, la sentència és del 31 de març, tot i que “l'hem rebut aquests dies i avui mateix ha passat per una junta urgent i l'hem remès als advocats perquè l'estudien”. “Anem a seguir defensant els interessos de la ciutat en tot moment”, expressa Benlloch, qui lamenta que “per culpa d'aquests empastres i el risc que suposen, aconseguir l'equilibri sempre serà complicat”.

   

  Pujar