elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una nova campanya porta la polsera de seguretat i emergències als col·lectius vulnerables per a facilitar l'accés als terminals

    L'Ajuntament de Vila-real, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real i el projecte XiCaEs, iniciarà aquesta setmana una nova fase de la campanya informativa i de distribució de les polseres de seguretat i emergències, amb l'objectiu de facilitar l'accés dels col·lectius vulnerables a aquests dispositius pioners d'identificació, ideats per l'empresa local Sevi Systems i guanyadors del Premi Globalis. En aquesta nova fase, la campanya es desplaçarà fins a les seus dels diferents col·lectius amb potencials usuaris de les polseres, als quals se'ls informarà de les possibilitats que ofereixen els terminals i el seu funcionament.

    Les polseres faciliten a les forces de seguretat la identificació de col·lectius en risc mitjançant un codi QR en casos d'emergència. D'aquesta manera, a través de la informació de contacte incorporada a una base de dades, les forces de seguretat poden identificar ràpidament a alguns col·lectius com a xiquets, majors o persones amb capacitats especials en situacions d'emergència. L'Ajuntament de Vila-real va adquirir un miler d'aquestes polseres, per a la seua distribució a través del projecte XiCaEs de la Fundació Caixa Rural Vila-real, en diverses etapes.

    Després de les primeres fases d'informació i distribució dels terminals entre els diferents col·lectius vulnerables, la campanya es desplaça durant les pròximes setmanes a les seus d'aquestes entitats. El Col·legi d'Educació Especial La Panderola, el centre ocupacional o el centre de dia d'Alzheimer Molí la Vila d’AFA seran els primers parades d'aquesta nova fase de la campanya.

    Pujar