elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maria Fajardo agraeix la disponibilitat de l'equip de Govern per aprovar la proposta de Compromís per Vila-real de crear el Consell de la Joventut

    Maria Fajardo agraeix el suport a la moció de Compromís per crear el Consell de la Joventut i la unanimitat de tots els grups. Maria Fajardo, portaveu de Compromís per Vila-real ha destacat que gràcies a les possibilitats que ens ofereix la Llei 15/2017, de l'10 de novembre, de polítiques integrals de la Joventut podrem crear un òrgan independent de l'Administració que compte amb reconeixement polític i econòmic. D'aquesta manera destaca Fajardo que es «fomentarà l'associacionisme juvenil, la col·laboració entre les entitats que el formen i s'impulsarà la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural de Vila-real».

    D'altra banda, des del Grup Municipal de Compromís per Vila-real, pel que fa a la societat de Vila-real, destaquen que hi ha més d'una desena d'entitats i associacions de caràcter juvenil. Així mateix, les organitzacions juvenils representen un espai de debat i organització pròpia, que en el seu conjunt pot consensuar reivindicacions que resulten de gran utilitat per a tot el jovent de Vila-real. No hem d'oblidar que els joves han patit dues crisis econòmiques en menys de 15 anys. Aquestes crisis han minvat els seus projectes vitals i han augmentat la incertesa sobre el seu present i el seu futur.

    Fajardo afegeix que «ara, més que mai, són necessàries noves estratègies per promoure el desenvolupament, l'autonomia i la participació juvenil mitjançant polítiques integrals i coordinades. La implicació i la participació de les persones joves són valors que han estat entesos no només com a estratègia de cogestió, sinó també com a eina i metodologia per a canalitzar i fomentar la curiositat, l'actitud activa, l'esperit crític, les inquietuds i les ganes de treballar del col·lectiu jove del nostre país. »

    Finalment, des de Compromís per Vila-real, la seua portaveu Maria Fajardo afirma que espera que amb aquesta nova proposta «Vila-real aconseguisca tindre representació allà on considere com ara el Consell Valencià de la Joventut de caràcter autonòmic o altres institucions juvenils internacionals existents on traslladar de primera mà les reivindicacions i demandes de la juventut de Vila-real de la mateixa manera que ho fan els nostres veïns i les nostres veïnes de Castelló de la Plana. »

    Pujar