5 de desembre de 2020 5/12/20

L'Ajuntament de Vila-real reprén la celebració de plens, comissions i juntes de portaveus de manera telemàtica

    L'Ajuntament de Vila-real no sols té previst celebrar com més prompte millor un ple extraordinari de manera telemàtica per a donar eixida a pagaments a proveïdors sinó que també reprendrà les convocatòries ordinàries de comissions informatives permanents així com de la junta de portaveus utilitzant mitjans electrònics i, en cas de prolongar-se l’estat d’alarma, també celebrarà d’aquesta manera el ple ordinari de final de mes. Tot amb l’objectiu de reactivar els òrgans col·legiats que van quedar suspesos temporalment arran del decret de l'estat d'alarma per la crisi de la COVID-19 que impedia la celebració dels mateixos de manera presencial.

    L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui mateix una resolució d'Alcaldia per la qual es deixa sense efecte la resolució del 18 de març que suspenia les convocatòries ordinàries d'aquests òrgans i s’autoritza la celebració de les mateixes a través de mitjans telemàtics. “Les mesures de contenció i prevenció sanitària del decret de l'estat d'alarma del 14 de març ens van portar a suspendre inicialment les sessions però la realitat és que l'Ajuntament continua treballant, no estem parats, i ara cal prendre moltes decisions que, per la situació excepcional legalment es podrien adoptar per decret d'Alcaldia, però considere que cal intentar donar normalitat al funcionament de la institució, sempre complint amb les mesures de prevenció i confinament, per la qual cosa les sessions hauran de celebrar-se de manera telemàtica”, ha detallat l'alcalde.

    Així les coses, en les sessions del ple únicament estaran de manera presencial en el saló plenari l'alcalde, l'interventor i el secretari, mentre que la resta de regidors intervindran per videoconferència. En aquest cas, està prevista la celebració d'un ple extraordinari en breu, mentre que, de prolongar-se l'estat d'alarma, l'ordinari se celebraria l'últim dimarts de mes com està establit en el règim de sessions. De la mateixa forma, les comissions informatives permanents es reprendran a partir de la setmana vinent i participaran de manera presencial el secretari municipal i el president de la comissió, mentre que la resta de membres podran seguir-la de manera telemàtica. En el cas de la junta de portaveus aquest òrgan ja es va reunir de manera telemàtica la setmana passada de manera extraordinària.

    Pujar