27 d’octubre de 2020 27/10/20

L'Ajuntament de Vila-real evitarà la suspensió de contractes amb la redefinició de serveis per a adaptar-los a les noves necessitats sorgides durant la crisi sanitària per la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real  evitarà la suspensió de contractes amb la redefinició de serveis per a adaptar-los a les noves necessitats sorgides durant la crisi sanitària per la COVID-19 - (foto 1)

    L'Ajuntament de Vila-real està articulant fórmules dins de la legalitat per a intentar evitar la suspensió de contractes arran de l'obligada paralització d'activitats culturals, esportives o d'un altre tipus per l'aplicació del decret de l'estat d'alarma amb motiu de la crisi sanitària per la pandèmia de COVID-19. A causa de les restriccions establides en el decret del Govern central, l'Ajuntament s'enfronta a la necessitat de revisar els contractes per diferents activitats que presten empreses, la majoria locals, i que mentre es prolongue l'estat d'alarma no es poden continuar desenvolupant en les mateixes condicions que fins a l'entrada en vigor d'aquest decret. “Hem iniciat el procés per a revisar aquests contractes amb la premissa que, sempre dins de la legalitat, intentarem no suspendre'ls sinó que la nostra prioritat serà poder redefinir els serveis per a poder continuar prestant-los en altres condicions mentre dure l'estat d'alarma adaptant-los a les necessitats que han sorgit en aquesta nova situació”, ha explicat l'alcalde, José Benlloch.

    L'equip de govern persegueix dos objectius principals: d'una banda, intentar no perjudicar les empreses que presten aquests serveis, la majoria empreses locals a les quals “volem alleujar en aquesta situació, en la mesura de les nostres possibilitats”, ha dit l'alcalde; el segon dels objectius és “donar resposta a necessitats que sorgeixen en un moment de confinament inèdit per a tots”. Com a exemple, l'alcalde cita algunes de les activitats esportives del Servei Municipal d’Esports. En aquest cas, la Regidoria d'Esports està treballant per a redefinir els contractes amb els monitors perquè en lloc d'oferir classes presencials puguen realitzar-les de manera telemàtica, sempre que siga possible, i d'aquesta manera “continuar prestant un servei a la ciutadania que ara més que mai durant el confinament necessita mantindre hàbits saludables i una activitat física que d'aquesta manera els veïns i veïnes podran continuar realitzant amb els mateixos monitors del SME”. També s’està estudiant aquesta opció en el cas d’altres regidories.

    El departament de contractació de l'Ajuntament ha preparat un model que les empreses hauran de presentar, amb una declaració responsable en la qual es comprometen a continuar prestant el servei de manera telemàtica o d'una altra manera alternativa.

    Pujar