elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Joventut Antoniana celebra el seu dia gran amb fervor i devoció

La Joventut Antoniana celebra el seu dia gran amb fervor i devoció
  MÉS FOTOS
  La Joventut Antoniana celebra el seu dia gran amb fervor i devoció - (foto 2)
  La Joventut Antoniana celebra el seu dia gran amb fervor i devoció - (foto 3)

  Centenars d'antonians i veïns van participar ahir de l'acte central de les festes en honor a Sant Antoni de Pàdua. Un dia en el qual els membres de l'associació també van estar acompanyats per la corporació municipal i pels representants de la resta d'entitats i moviments religiosos de la localitat. El fervor i la devoció van ser els protagonistes de la jornada que a més a més, i amb motiu del centenari del patronat de Sant Pasqual, va introduir alguns canvis.

  Després de la Missa Solemne, que s'iniciava pocs minuts després de les 10.30 hores i que va presidir i predicar el franciscà de la Província Franciscana de la Immaculada Concepció; Doctor en Dret Canònic i Director de l'Institut Teològic de Murcia el fra Miguel Ángel Escribano, es produïa la principal novetat d'enguany ja que la processó va finalitzar a la Basílica de Sant Pasqual, on es va viure un altre dels moments més especials. L'esperit franciscà va lluir amb força amb l'estampa de les imatges dels dos sants una junt a l'altra. La imatge de Sant Antoni es retornarà en processó hui a les 20.00 hores fins la seua seu habitual a la parròquia dels pares franciscans.

  L'altre dels actes més importants arribarà aquest dimarts 13, dia de la festivitat de Sant Antoni. Així, a les 19.30 hores tindrà lloc una Eucaristia que oficiarà el pare Juan Carlos Moya, Ministre Provincial de la Província Franciscana de la Immaculada Concepció, i la posterior i tradicional benedicció i repartiment dels panets, un dels símbols més representatius del sant. A continuació, els nous membres de l'associació vestiran la medalla. Una celebració de compromís i vinculació amb l'entitat i la labor social que realitza cada dimarts. Per últim, les celebracions es tancaran el dimecres a les 19.30 hores amb l'últim dels actes. En aquest cas, tindrà lloc la missa pels difunts que presidirà el director de l'entitat, el pare Gerardo Sarapura.

  Joventut Antoniana en xifres

  Segons la memòria anual del programa d'Atenció Primària, el treball que l'entitat desenvolupa des de fa gaire cent anys, es va traduir l'any passat en un total de 88 famílies (334 persones) ateses no només donant cobertura a les necessitats més bàsiques, com l'alimentació o les despeses de la llar (aigua, electricitat o gas), sinó també orientant-los i acompanyant-los per tractar de millorar les seves situacions econòmiques i personals. I per tal d'això van treballar 65 voluntaris.

  Pel que fa a la quantia de productes entregats, es van repartir 27.620 llaunes de tonyina, 9.570 litres de llet o 2.341 litres d'oli. Però també s'entrega arròs, sucre, pasta, crema de verdures, llegums, galetes, fruita en conserva o productes infantils, d'entre altres.

  A més a més, l'entitat també ofereix un servei d'ajuda per a la cerca d'ocupació o un servei de ludoteca on els més menuts treballen l'educació en valors i reforcen les seves competències emocionals i afectives.

  Pujar