elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació de Sant Pasqual valora completar la porta principal de la basílica amb figures de ceràmica d'escultors locals

La Fundació de Sant Pasqual valora completar la porta principal de la basílica amb figures de ceràmica d'escultors locals

    La Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reunit aquest matí al seu patronat per a fer balanç de la gestió de l'organisme i valorar els projectes en marxa per a promoure l'entorn de la basílica i posar en valor la figura del patró de la ciutat. Entre altres qüestions, la reunió, que ha comptat també amb la participació del president de la Diputació, Javier Moliner, ha plantejat un nou projecte per a incorporar escultures de ceràmica a les fornícules de la porta principal de la basílica. El tinent d'alcalde Emilio M. Obiol, la Fundació Caixa Rural Vila-real, Amics del Pouet i la mare abadessa del convent de Sant Pascual, María Dolores Pérez, han participat també en la reunió.

    Els assistents han pogut conèixer el projecte plantejat per escultors locals per a completar la façana principal del temple –la porta que dóna al jardí de Sant Pasqual-, incorporant a les cinc fornícules existents escultures de ceràmica d'1,70 metres amb les imatges de sants com el mateix Sant Pasqual o Santa Clara. "És un projecte molt interessant amb el qual es conjuguen diverses apostes de la ciutat de Vila-real i de la Fundació, com són la nostra tradició ceràmica, l'excel·lent pedrera d'artistes locals i la millora contínua de l'entorn de sant Pasqual com la millor forma de promoure el patrimoni cultural, turístic i espiritual associat al nostre patró", detalla Obiol. Amb aquest objectiu, el patronat ha emplaçat els autors de la proposta a presentar formalment el projecte i el seu pressupost per a procedir a la seua valoració.

    D'altra banda, Benlloch ha donat compte de la reserva de 50.000 euros en el pressupost municipal, aprovat recentment, per a contribuir als projectes de millora del recinte del cor, en el qual s'inclouen també actuacions com la construcció d'una nova porta de fusta. El projecte del Centre de Recepció de Visitants de la basílica, que impulsarà la Diputació amb un pressupost de 70.000 euros, és una altra de les previsions per als pròxims mesos, durant els quals Vila-real seguirà commemorant el 400é aniversari de la beatificació de Sant Pasqual amb noves accions.

    Pujar