25 d’octubre de 2020 25/10/20

La Fundació de Sant Pasqual encara 2020 amb l'objectiu de culminar les portes de la basílica i promoure les visites guiades

La Fundació de Sant Pasqual encara 2020 amb l'objectiu de culminar les portes de la basílica i promoure les visites guiades - (foto 1)
  • L'alcalde, José Benlloch, i el president de la Diputació, José Martí, juntament amb la resta de membres del patronat, aproven el pressupost del pròxim exercici, amb 150.000 euros per a continuar promovent la figura del patró de Vila-real

MÉS FOTOS
La Fundació de Sant Pasqual encara 2020 amb l'objectiu de culminar les portes de la basílica i promoure les visites guiades - (foto 2)
La Fundació de Sant Pasqual encara 2020 amb l'objectiu de culminar les portes de la basílica i promoure les visites guiades - (foto 3)

L'alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit aquesta vesprada el patronat de la fundació, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, José Martí. Entre altres qüestions, el patronat ha aprovat el pla d'actuació de l'any 2020, que se centrarà en la finalització de les portes del temple i la posada en marxa d'un programa de guies turístiques i ús de noves tecnologies per a les visites a la basílica del patró de Vila-real. Per a això, la fundació comptarà amb un pressupost de 150.000 euros.

“La Fundació de Sant Pasqual té en marxa molts projectes i molt interessants per a continuar posant en valor i projectant la figura del nostre patró i el patrimoni de la basílica, amb la idea que sempre ens ha guiat: que Sant Pasqual ens uneix a tots i ens enorgulleix també com un dels nostres principals actius patrimonials, turístics i culturals”, detalla Benlloch, qui ha agraït a Martí que mantinga la representació provincial en la presidència de Diputació, sense delegar en altres diputats. “Aquesta decisió dóna compte de la importància que Sant Pasqual té també per a tota la província, com a patró dels Congressos Eucarístics i de la diòcesi”, agrega. Benlloch també ha destacat el treball i la implicació de la Fundació Caixa Rural Vila-real, l'associació Amics del Pouet del Sant, el bisbat, les mares clarisses, i el regidor de Turisme, Diego A. Vila, presents en la reunió i membres del patronat.

El pla d'actuació de cara al 2020 contempla dues grans línies: la continuació de les obres de millora de la basílica que s'han impulsat en els últims anys i la dotació de nous recursos per a afavorir les visites al recinte, que alberga les restes del patró de Vila-real en la Reial Capella construïda pel Fill Predilecte de Vila-real Vicente Llorens Poy. Amb aquests objectius, durant l'any que ve s'escometrà l'última fase de remodelació de les portes d'accés al temple i el cassetonat, amb un pressupost previst de 100.000 euros i finançament municipal. “En els últims anys, hem treballat, de la mà de la Diputació i l'Ajuntament, en projectes de millora i adequació del recinte, com la construcció del nou centre de recepció de visitants o el nou cor i nàrtex. El pròxim exercici, continuarem avançant en aquesta línia, per a continuar completant i impulsant aquesta joia del patrimoni religiós que és la basílica i convent de Sant Pasqual”, agrega.

El programa de guies turístiques, per a fer possible la visita guiada al recinte i l'atenció personal als visitants, és un altre dels projectes capitals per a l'any que ve. “Ara acabem d'inaugurar el centre d'interpretació de la basílica, on els visitants poden veure el vídeo Passos de Sant Pasqual i rebre informació sobre el temple i el museu. Però ens falta fer eixe altre pas, per a poder oferir visites guiades per professionals que permeten comprendre i conéixer la basílica i la figura de Sant Pasqual en tota la seua magnitud”, detalla Benlloch. A aquest projecte se sumen altres iniciatives com l'ampliació de la biblioteca pasqualina o la realització de nous productes audiovisuals al voltant del patró de Vila-real. “També explorarem les possibilitats de les noves tecnologies per a completar i millorar l'experiència de la visita a la basílica”, conclou.

Abans de la reunió del patronat, Benlloch ha inaugurat, amb la resta de membres del patronat, els naixements que exhibeix aquests dies la basílica de Sant Pasqual.

Pujar