elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les fortes pluges no afecten al sistema de clavegueram

  Les fortes pluges registrades la passada matinada a Vila-real no han afectat al bon funcionament del sistema de clavegueram, tot i que, seguint el protocol habitual, s’ha procedit amb el tall preventiu de camins rurals i túnels inundables per a evitar situacions de perill.

  L’àrea de Serveis Públics ha donat resposta a avisos puntuals durant la nit i ja al matí, mentre que la Policia Local ha hagut de fer front a dos avisos de vehicles que, saltant-se les totes les senyals i indicacions instal·lades per a prohibir i evitar el pas, van decidir circular pel túnel subterrani de la carretera de Borriana.

  Un dels casos, que s'ha produït a les 3.00 de la matinada, ha requerit de la intervenció policial, ja que la conductora, una dona de 40 anys, va efectuar una trucada alertant que s'havia quedat atrapada amb el seu turisme –un Citroën Xsara Picasso- en la zona inundada i que l'aigua li arribava al coll, de manera que li era impossible obrir portes i finestres per a eixir. Immediatament es va desplaçar fins al lloc una patrulla composta per una oficial i cinc agents. Un d'ells va aconseguir accedir nadant fins on es trobava el vehicle i, després de trencar la finestreta i ficar-se dins del cotxe va aconseguir rescatar la seua ocupant. La dona, veïna de la ciutat, circulava en sentit d'accés cap a Vila-real i es va saltar totes les senyalitzacions i tanques que prohibien el pas per dit subterrani inundat, a causa de les pluges.

  Tant des de la Policia Local, com el propi regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, fan una crida als conductors perquè “respecten els senyals i que no retiren les tanques quan vegen una carretera tallada. Treballem per la seua seguretat i saltar-se les normes és una imprudència que posa en perill la seua pròpia vida i també la dels agents, afortunadament ha sigut un esglai, però podria haver sigut una tragèdia”.

  El túnel del carrer dels Furs de València –que ha sigut reobert a les 11.00 hores- no ha sigut l'únic que s'ha tallat al trànsit aquesta nit, ja que per a garantir la seguretat s'ha procedit al tall d'alguns camins rurals on s'ha registrat acumulació d'aigua, com són el camí d'Artana; el Camí de la Carretera, en el seu encreuament amb els barrancs de Ràtils i Espasers; el barranc de la Ratera, i el camí de servei de l’A-7. També hi ha un tall parcial per despreniment de pedres d'un ribàs que han afectat temporalment la calçada en el Camí de Cabeçol en el seu encreuament amb el Riu Sec.

  Malgrat tot, Valverde assenyala que “podem donar-nos per satisfets pel bon funcionament del sistema de clavegueram, ja que només entre les 12.45 i les 01.15 hores es van arreplegar uns 50 litres, una quantitat molt elevada”. “En aquest període sí que va haver-hi carrers amb inundacions puntuals, com les avingudes de Pius XII i Francesc Tàrrega o la plaça de l'Alguer i algunes zones de la part baixa, però quan va deixar de ploure amb força es va absorbir l'aigua i tot el sistema ha funcionat amb normalitat durant hores”, apunta.

  Entre les incidències puntuals que s'han registrat, destaquen la caiguda de dues branques, algunes trapes que han saltat i s'han reposat a l'alba, xicotetes avaries elèctriques i acumulació d’aigua a soterranis i baixos. “Tenint en compte la magnitud de les pluges, podem dir que la resposta ha sigut positiva”, indica Valverde.

   

   

  Pujar