elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

25 Festival Internacional de Cinema de Vila-real

25 Festival Internacional de Cinema de Vila-real
  • VIST supera l'equador amb rostres coneguts i un programa variat

MÉS FOTOS
25 Festival Internacional de Cinema de Vila-real - (foto 2)
25 Festival Internacional de Cinema de Vila-real - (foto 3)
25 Festival Internacional de Cinema de Vila-real - (foto 4)

El Festival Internacional de Cinema de Vila-real ha superat l'equador de la 25ena edició amb la projecció de cinc curtmetratges entre els quals hi ha hagut rostres coneguts com a Miguel Ángel Muñoz que va saltar a la fama amb Un paso adelante o Nerea Barros de La novia gitana. Així, l'Auditori Municipal de Vila-real ha acollit el passe dels curts Sauerdogs de Guillermo de Oliveira; Sushi amb Àlex Monner i Xavi Sáez que competeix pel Millor Curt en Valencià; Tu tijera en mi oreja amb Miguel Ángel Múñoz; 36, la tercera part d'una trilogia i Slouch, un curt d'animació alemany.

I també en aquesta jornada ha continuat l'enregistrament de curtmetratges dins de l'activitat VISTExpress, unes creacions a càrrec d'estudiants d'ESO i Batxillerat de la ciutat que s'estrenaran el dia de la gala de clausura, el divendres 31 a partir de les 20.30 hores. En aquest cas, han sigut els alumnes de l'IES Broch i Llop els quals han donat forma al seu guió usant les instal·lacions del centre com a escenari.

Per al dimecres, penúltima jornada de projeccions, els assistents podran visionar Arquitectura emocional 1959, Premi Goya com a Millor Curt de Ficció per a aquest treball de León Siminiani; Pinsaka, curt de terror en el qual, en una única localització, una conversa cobra el protagonisme; Si mai no ens haguéssim separat, rodada en 16 mm, quelcom poc habitual actualment, reflecteix el difícil que és deixar una parella quan s'ha volgut molt; Visionado, una peça breu -poc més de 3.30 minuts, en el qual el muntatge resulta clau i Anticlímax que, malgrat haver-se estrenat recentment, ja té premis de dos festivals importants com el de Màlaga i el de Medina del Campo.

I enguany, gràcies a una de les empreses col·laboradores del festival, els Multicines Sucre de Vila-real, les 50 primeres persones que acudisquen a cada passada tindran un 2x1 en entrades per a veure qualsevol de les pel·lícules en cartellera de dilluns a dijous.

Sinopsis curtmetratges dimecres 29

ARQUITECTURA EMOCIONAL 1959, 30’00’’

Madrid, octubre de 1959. Inici del curs universitari. Sebas, 18 anys. Andrea, 19. Comparteixen estudis de Filosofia i Lletres. Acaben de conéixer-se. Amor a primera vista.

PISANKA, 16’05’’

Erica i Anna queden a una cafeteria per a posar-se al dia però abans Erica ha d'advertir Anna que hi ha una cosa amenaçadora que només Erica és capaç de veure.

SI MAI NO ENS HAGUÉSSIM SEPARAT, 14’13’’

Manel i Judit viatgen a la neu després d'haver-ho deixat fa uns mesos.

VISIONADO, 3’45’’

En caure la nit algú observa la ciutat. Les llums parpellegen, la gent torna a casa i un tramvia passa fins que en un frame la vida es deté.

ANTICLÍMAX, 19’44’’

Jaime i Rocío són un matrimoni instal·lat en la rutina, fa molt que la passió que hi va haver entre ells va desaparéixer. Mai parlen d'això obertament, mai han sigut capaços d'enfrontar-se a la realitat.

Pujar