25 de novembre de 2020 25/11/20

Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari

Vila-real - San Pascual 2017 - Ofrenda Patrón
Vila-real - San Pascual 2017 - Ofrenda Patrón
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Ofrenda a San Pascual
  Vila-real - SP2017 - Ofrenda a San Pascual
  MÉS FOTOS
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 2)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 3)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 4)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 5)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 6)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 7)
  Emotiva ofrena floral a Sant Pasqual a Vila-real pel seu centenari - (foto 8)

  L'ofrena floral va ser sens dubte l'acte principal d'ahir dimarts 16 de maig. Després de la campanya d'aliments solidaris que es va realitzar a la Plaça de la Vila, els veïns de Vila-real es van congregar a la Plaça Major i al carrer Cova Santa per començar l'ofrena. Més de 60 escoles i escoles bressol, penyes, entitats ciutadanes, veïns i veïnes van recórrer el carrer Major fins a la Basílica de Sant Pasqual en un itinerari que incloïa les vies: Plaça Major, Plaça de la Vila, Carrer Major Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual i Plaça de Sant Pasqual.

  A les 18:30 hores començava un dels actes amb més pes de les festes patronals que organitza la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, en què aquest any la penya L'Abaetjo tenia la important funció de recollir els rams que lliurarien tots els components de la processó davant un públic emocionat. Flors i corones cobririen d'aquesta manera el tapís floral per Sant Pasqual.

  Tancant la comitiva, la reina i les dames dels set últims anys avançaven radiants, seguides de les que aquest any 2017 han cumplit 25 i 50 anys des del seu regnat. Les representants d'aquest any, molt elegants i emocionades tancaven la marxa al costat de la corporació municipal.

  A continuació, la tradicional foguera de Sant Pasqual s'ha encès de mà de la reina davant l'atenta mirada dels assistents, que un any més reconeixen que per a molts, és el moment més esperat. De fet es reserven els llocs en els quals van els estendards de les penyes i associacions que han participat anteriorment en l'ofrena.

  Per acabar una jornada molt activa plena d'esdeveniments festers, a la Casa dels Mundina s'ha dut a terme un acte d'homenatge a les reines de les festes de 1967 i 1992, el Sr. Creu Ferrer Valls i Yolanda Llop Ferriols, amb les seves respectives dames de la ciutat.

  Pujar