25 de novembre de 2020 25/11/20

Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual

Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Toros Sábado
  Vila-real - SP2017 - Toros Sábado
  Galeria de fotos
  Vila-real - SP2017 - Pujada al Campanar
  Vila-real - SP2017 - Pujada al Campanar
  MÉS FOTOS
  Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 2)
  Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 3)
  Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 4)
  Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 5)
  Dissabte tauri i pujada al campanar a les festes de Sant Pasqual - (foto 6)

  Aquest dissabte 20 de maig, s'ha presentat molt taurí a Vila-real, que amb motiu de la festivitat patronal de Sant Pasqual, segueix festejant aquest últim cap de setmana en els seus carrers.

  Entre els esdeveniments d'aquesta jornada destaquen sobretot tres clàssics dins el món del bou. El primer, patrocinat per la Junta de Festes no és altre que l'entrada de les caps de bestiar al recinte de la vila a les 8:00 hores del matí, en aquesta ocasió han sigut bous i vaques de la centenària ramaderia local, Germán Vidal. El següent esdeveniment ha sigut el tradicional i exitòs "Bou per la Vila", que de nou ha aconseguit atraure centenars de veïns de tota la província per gaudir la vesprà del segon dissabte de Sant Pasqual. Congregant-se a Vila-real a les 18:00 hores, alguns assistents confirmen que ja figura com a part de la tradició de les festes del municipi. Patrocinat per la Comissió de Penyes, aquesta edició ha comptat amb bèsties de la ramaderia sevillana Manuel Caro Andrade. I com no podia ser d'una altra manera per completar aquest triplet, s'ha embolat altra tarda més, a diversos bous a mesura que ha començat a fosquejar. El "Bou embolat" també és una de les activitats més demandades a Vila-real, patrocinat per la Comissió de Penyes, l'encesa de les astes, primer pas per començar l'espectacle, s'ha dut a terme com a en altres ocasions entre el carrer Josep Ramon Batalla i el Raval del Carme.

  Però no de braus viu sol la penúltima jornada de festes, a l'Església Arxiprestal s'ha dut a terme com en anys anteriors la Pujada al Campanar, que no és el mateix que el que passava fa una setmana quan es va organitzar la primera "cronosubida a campanar ". Aquesta volta, sense cronòmetres pel mig, sense necessitat de ser atleta, la Junta de Festes ha obert les portes fins a les 18:30 hores perquè els vila-realencs puguen pujar fins al "simolet", veure les campanes i per descomptat les vistes de la ciutat des dels 42 metres d'altura que mesura l'edifici.

  La reina i la seua cort d'honor han acudit a la cita en l'horari de matí, ja que aquesta activitat ha sigut possible realitzar-la en dues tandes, de 10:00 a 13:00 hores i en horari de vesprà de 16:30 fins a les 18:30 hores.

  Una mica més tard i des d'un altre campanar, aquesta vegada el de la basílica que porta el nom del patró de Vila-real, el grup d'Amics de les Campanes de Sant Pasqual ha tocat manualment el avemaria repicada, senyal que es van acabant les hores festives d'aquesta setmana carregada d'actes que haurà d'esperar un any per repetir-se.

  Pujar