26 de novembre de 2020 26/11/20

La diputada autonòmica Sabina Escrig col·laborarà en la coordinació del Registre municipal de voluntariat COVID-19 que ja comptabilitza prop de 200 inscrits

La diputada autonòmica Sabina Escrig col·laborarà en la coordinació del Registre municipal de voluntariat COVID-19 que ja comptabilitza prop de 200 inscrits - (foto 1)

  L'equip de coordinació del Registre municipal de voluntariat COVID-19 comptarà amb la col·laboració de la diputada autonòmica Sabina Escrig, qui sumarà esforços per a treballar en la selecció dels ja prop de 200 voluntaris que s'han inscrit durant els últims deu dies en aquest projecte pioner per a canalitzar l'ajuda desinteressada de la ciutadania. Escrig es va inscriure com una veïna més en el registre per a “oferir la meua ajuda en tot allò que pogueren necessitar”, encara que ja des de l'inici de la crisi sanitària per la pandèmia de coronavirus “he estat en permanent contacte amb l'Ajuntament de Vila-real i amb entitats de la ciutat per a resoldre qualsevol dubte o canalitzar consultes relacionades amb les decisions que s'han anat prenent en el govern autonòmic”.

  “Però –afig la diputada- atés que les sessions en Les Corts han quedat suspeses i els diputats i diputades estem fent teletreball, he pensat que podia fer encara més per la meua província i la meua ciutat”, explica. “Em vaig apuntar com una voluntària més i han considerat que puc aportar la meua experiència en l'àmbit social, ajudant a gestionar la selecció i assignació de voluntaris a diferents tasques”, en col·laboració amb els coordinadors del registre, els regidors Noelia Samblás i José Ramón Ventura Chalmeta, i al costat dels responsables de Protecció Civil.

  Segons les últimes dades facilitades per l'edil Noelia Samblás, el registre aconsegueix ja prop dels 200 inscrits, entre particulars i més d’una vintena d’empreses i institucions, una mostra de l'èxit d'aquesta iniciativa que pretén canalitzar i derivar de manera àgil i efectiva aquesta ona de solidaritat de la societat civil per a atendre els més vulnerables en aquesta crisi sanitària. Quant a l'ajuda que s'han oferit a realitzar aquests voluntaris va des de l'acompanyament telefònic a persones que estiguen soles; confecció de màscares; ajuda per a fer treballs de desinfecció de la via pública; repartiment de menjar o medicaments; classes de suport a estudiants; impressió en 3D o subministrament de materials, etc., tal com indica Samblás.

  Màscares i viseres de protecció

  De moment, sota la coordinació de Protecció Civil, s'ha donat eixida ja a la confecció de màscares, de manera que hi ha voluntaris i voluntàries que estan confeccionant a les seues cases aquestes màscares amb el material que els subministra Protecció Civil, que després s'encarrega també de recollir-les i de distribuir-les on es necessiten. També hi ha un grup de voluntaris, coneguts com ‘makers’, que estan treballant ja en la impressió en 3D de viseres de protecció per al seu ús per part de sanitaris o de les forces i cossos de seguretat, també coordinats per Protecció Civil.

  El registre de voluntariat també ha permés canalitzar la col·laboració dels agricultors en les tasques de desinfecció de la via pública, al costat de l’UME i l'empresa contractada per l'Ajuntament. Durant els últims deu dies, els coordinadors del registre s'han posat en contacte amb els voluntaris inscrits per a “agrair la seua predisposició a col·laborar i explicar-los que, per la seua seguretat i la de la resta de persones, és important que esperen que l'Ajuntament vaja coordinant les necessitats que sorgisquen i se'ls anirà cridant en la mesura en què es necessite la seua ajuda”. No en va, la finalitat del Registre municipal de voluntariat COVID-19 és assegurar que l'ajuda es preste de manera eficaç i sobretot segura per a totes les persones, en un moment en què el que cal fer és limitar els contactes personals per a frenar l'expansió del virus.

  Pujar