8 d’agost de 2020 8/8/20

La Diputació recolza Vila-real com a ciutat universitària amb un conveni de col·laboració amb la UNED

La Diputació recolza Vila-real com a ciutat universitària amb un conveni de col·laboració amb la UNED - (foto 1)
  • La corporació destinarà 111.600 euros per a reforçar la qualitat dels estudis impartits des de la seu provincial de la universitat a distància

La Diputació de Castelló donarà suport a la presència universitària a Vila-real a través d’un conveni de col·laboració amb el Centre Associat de la UNED. La corporació pretén així reforçar la qualitat dels estudis acadèmics que s’imparteixen des d’aquesta ciutat de la Plana Baixa per a tota la província. En total s’hi destinaran 111.600 euros per a la realització de cursos, principalment graus universitaris i cursos d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys, i per a sufragar despeses de manteniment.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assegurat que, junt a Castelló, “Vila-real és l’altra ciutat castellonenca de referència en el camp de l’ensenyament superior, un fet que no podem deixar de costat per tot el que suposa tant per a la ciutat com per a les nostres comarques”. Sanz considera que “és vital comptar amb centres universitaris de tant de pes com la UNED a prop de casa perquè contribueixen al desenvolupament cultural i intel·lectual del nostre entorn, formant aquelles persones que, pels motius que siguen, no poden fer-ho de forma presencial”.

La Diputació de Castelló no mai ha deixat de recolzar el centre de la UNED de Vila-real. Des d’un primer moment, la institució provincial se’n va fer càrrec de la construcció de les instal·lacions universitàries, que s’ubiquen en el centre de la localitat. Així mateix, anualment continua signant-se l’acord de col·laboració amb el centre perquè “creiem en la formació com a clau per millorar la nostra competitivitat, per a lluitar contra la desocupació i per crear noves oportunitats”, ha afegit la diputada.

El Centre Associat de la UNED a Vila-real forma actualment estudiants provinents de  71 municipis de Castelló i d’altres punts del món com Alemanya, el Regne Unit, França i Irlanda. En l’actual curs, hi ha matriculats més de 2.000 alumnes, amb més de 100 tutors contractats. A banda de la seua seu central, disposa d’aularis a Benicarló i a Segorbe

La Finestra de la Diputació de Castelló

La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
Pujar