1 de desembre de 2020 1/12/20

El Pla d’aparcaments municipal introdueix el pàrking en espiga al carrer Cordó per a millorar la seguretat i la mobilitat urbana

El Pla d’aparcaments municipal introdueix el pàrking en espiga al carrer Cordó per a millorar la seguretat i la mobilitat urbana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Pla d’aparcaments municipal introdueix el pàrking en espiga al carrer Cordó per a millorar la seguretat i la mobilitat urbana - (foto 2)
  El Pla d’aparcaments municipal introdueix el pàrking en espiga al carrer Cordó per a millorar la seguretat i la mobilitat urbana - (foto 3)

  L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real ha culminat la reordenació de l'aparcament al carrer del Cordó, que incorpora per primera vegada el sistema de bateria invertida o espiga al Pla d’aparcaments municipal. L’actuació ha permés també crear un centenar de places i augmentar les reserves per a motocicletes, bicicletes i vehicles de persones amb mobilitat reduïda (PMR).

  “Aquesta nova actuació del Pla d’aparcaments municipal ens permet avançar un pas més en la mobilitat urbana, seguint els criteris de dotar de major seguretat la circulació tant per vianants com per a conductors, crear noves places de pàrking i fer un trànsit i una mobilitat més amables i funcionals”, explica el regidor de l’àrea, Emilio M. Obiol. A més, la reordenació de l’aparcament al carrer Cordó introdueix per primera vegada a Vila-real el sistema d’aparcament en espiga o bateria invertida. Es tracta d'un sistema d'estacionament més segur, ja que el conductor ha d'estacionar en bateria marxa enrere, de manera que s'eliminen angles morts de visibilitat en eixir en el sentit de la marxa i es redueixen accidents i atropellaments. També suposa un estalvi del 10% en la superfície d'aparcament, facilita la càrrega i descàrrega a la vorera i ofereix major seguretat als passatgers del vehicle.

  La reordenació d'estacionament al carrer Cordó manté els dos carrils de circulació en un únic sentit en el tram des de l'encreuament del carrer de l'Ermita fins al carrer del Cronista Traver, per a assegurar la fluïdesa del trànsit en aquest punt. Des de l'encreuament del carrer del Cronista Traver fins a la rotonda que connecta amb la carretera d'Onda, s’ha delimitat un únic carril de circulació. La solució dissenyada pels tècnics municipals combina l'estacionament en espiga i cordó a un costat i a l'altre del carrer per a optimitzar l'espai disponible i donar major seguretat a conductors i vianants.

  Pujar