21 de setembre de 2020 21/9/20

El Correllengua porta la seua flama als col·legis i carrers de Vila-real

  El Correllengua, organitzat per Acció Cultural del País Valencià al voltant del 9 d’Octubre, torna a portar la seua flama als carrers i col·legis de Vila-real, amb una programació preparada per la Regidoria de Normalització Lingüística que enguany comptarà amb la participació de Visitants. La companyia vila-realenca serà l’encarregada de portar la festa per la llengua a les escoles amb la representació de ‘Tirant i la bèstia’ del 28 al 30 de setembre. El mateix divendres tindrà lloc el Correllengua cívic, amb una cercavila i lectura de manifest a càrrec del pilotari Pepe Mezquita, i el concert del cantautor valencià Pau Alabajos, gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Joventut.

  “El 9 d’octubre celebrem l’entrada de Jaume I a València i, simbòlicament, el naixement del poble valencià. Per això, al voltant d’aquesta diada, Acció Cultural organitza des de fa anys el Correllengua, una festa que recorre tot el territori amb activitats de caire lúdic, pedagògic i reivindicatiu amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura i d’implicar tothom en la defensa de la llengua”, explica el regidor de Normalització Lingüística i de Tradicions, Pasqual Batalla. “És una festa de la llengua i la cultura amb la qual col·laborem, com no podia ser d’altra manera, tots els anys i a la qual convidem tota la població, grans i menuts, a participar-hi”, afegeix.

  La primera parada de la flama de la llengua serà als col·legis. “Un any més, totes les escoles han volgut sumar-se a la festa pel valencià, una circumstància que ens ompli d’orgull i d’il·lusió perquè significa que la flama és més viva que mai en les mans dels nostres xiquets i xiquetes”, explica Batalla. Per a portar la festa als centres docents, Normalització Lingüística ha comptat enguany amb la companyia local Visitants i l’espectacle d’animació ‘Tirant i la bèstia’, que es representarà al pati de les escoles de dimecres a divendres i de 9.00 a 13.00 hores. Per a facilitar l’arribada del Correllengua als 15 col·legis d’infantil i primària de la ciutat, s’ha organitzat un itinerari per sectors, de manera que cada dia la festa arribarà a cinc centres de la mateixa zona. “Hem tingut una molt bona resposta per part dels col·legis i per això volem agrair especialment la seua implicació en el procés de normalització del valencià com a llengua de cultura”, agrega.

  La programació en les escoles es completa amb un Correllengua cívic, que tindrà lloc divendres 30 de setembre a les 19.30 h a la plaça Major, on s’arribarà en cercavila des del carrer de Bayarri, acompanyats pel Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, els gegants de la ciutat, Visitants, Acció Cultural del País Valencià i les associacions i ciutadania que hi vulguen participar. Arribats a la plaça Major, el pilotari vila-realenc Pepe Mezquita García serà l’encarregat enguany de llegir el manifest i, tot seguit, clourà l’acte la companyia de teatre Visitants. A continuació, a les 20.30 h, el concert de Pau Alabajos, ‘L’amor i la ferocitat’, patrocinat per la Regidoria de Joventut, posarà el punt i final a una nova edició del Correllengua a Vila-real.

  Especial 9 d'Octubre 2016

  Especial 9 d'Octubre 2016Entrar en el especial
  Pujar