elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Vila-real sol·licitarà que l'Ajuntament de Vila-real adquirisca també els llibres prohibits per un jutjat de Castelló

    Des de Compromís per Vila-real consideren que qualsevol educació feta des de la llibertat i on es conrea l'esperit crític fa incomprensible qualsevol prohibició de llibres, com si tancàrem el país o les ments de les persones a l'entrada d'altres idees. La prohibició, censura i persecució de llibres és una decisió medieval que els països democràtics d'Europa fa segles que van superar, però Espanya no ho ha fet.

    Santi Cortells, portaveu adjunt de Compromís per Vila-real ha explicat que: «l'obligació de les administracions públiques és vetllar per una educació oberta, crítica, plural, sense censures i que desenvolupe l'esperit crític de totes les estudiants i de tots els estudiants i prohibir llibres va justament en la direcció contrària».

    Per això, Compromís per Vila-real ha registrat una moció perquè es distribuïsquen al llarg de l'actual curs lectiu 2021-2022 diverses còpies dels llibres esmentats en el primer acord d'aquesta moció entre els centres públics, concertats i privats de primària, secundària, batxillerat, Formació Professional, l'escola d'adults i la biblioteca municipal de la ciutat de Vila-real.

    Així mateix, conclou Cortells, «és necessari ara més que mai que L'Ajuntament de Vila-real rebutge completament la censura i persecució de llibres per part del poder judicial, ja que no és pròpia de cap societat moderna, on l'educació serveix justament per desenvolupar l'esperit crític. Els estudiants han de ser capaços de destriar allò que necessiten extraure, concloure o pensar sobre qualssevol llibres o lectures sense que tinga sentit cap censura per part de les administracions públiques.»

    Pujar