21 de gener de 2021 21/1/21

Compromís per Vila-real lamenta la desorientació dels partits de la dreta i aplaudeix la nova actitud de Benlloch

Compromís per Vila-real lamenta la desorientació dels partits de la dreta i aplaudeix la nova actitud de Benlloch - (foto 1)
  • La portaveu, Maria Fajardo, considera que el Ple ordinari ha servit per a demostrar que, actualment, l’única alternativa d’esquerres a la ciutat és Compromís i felicita l’alcalde per complir amb la seua actitud de moderador amb un to més neutre

El Ple ordinari del novembre a l'Ajuntament de Vila-real ha servit per a posar de manifest que Compromís és l'única formació d'esquerres solvent a la ciutat i que la resta de formacions, en la seua majoria ancorades en la dreta, estan completament desorientades. La portaveu de Compromís, Maria Fajardo, lamenta aquesta situació, ja que considera que “no fa cap bé ni a la democràcia ni als veïns i veïnes comptar amb partits que no pensen en el benestar de la ciutat com el fem nosaltres, que a més vam presentar cinc mocions encaminades a millorar la vida de tots i totes”.

No obstant això, l’edila de Compromís assenyala que “igual que després de cada ple ens veiem obligats a criticar allò que no ens agrada o no està bé, és just reconéixer que l'alcalde, que acostumava a donar sermons interminables i molt negatius després del debat de cada punt de l'ordre del dia, ha tingut un canvi d'actitud i s'ha centrat en complir amb la seua funció, que és fer de moderador, la qual cosa ha permés en més d'una ocasió apaivagar els ànims i també va servir per a no allargar més del necessari una sessió que es preveia molt extensa, pel nombre de punts a tractar”.

Per aquest motiu, Fajardo felicita el primer edil i espera que aquest siga l'inici d'un nou canvi d'actitud, que també va manifestar en interrompre a la seua regidora d'Educació quan, “en una mostra de mala educació es va dirigir a la nostra portaveu adjunta, Balma Llansola, i va haver d'entrar ell a contestar una pregunta formulada en el Ple, novament amb un tarannà molt més pacífic i conciliador. És d'agrair”, apunta.

D'altra banda, la portaveu de Compromís assegura que una vegada més la resta de formacions, especialment les ancorades en la dreta, entre les quals es troba el PSOE, “es van dedicar a atacar-nos per defensar una moció pel 25-N, per a lluitar contra la violència masclista, al·legant que el mes passat ja es va parlar del tema. Això no va d'un dia ni de dos, tots els dies de l'any moren dones en mans d'homes i mai està de més proposar mesures concretes tant per a l'Ajuntament com per a la ciutat en general”, assegura. Així mateix, després de reunir-se amb la comunitat evangèlica i musulmana, Compromís va recollir les seues peticions per a aconseguir que el cementeri estiguera adaptat a la multiconfessionalitat que regna en la societat, ja que religions com la musulmana només troben problemes per a enterrar als seus familiars en els recintes municipals de tot el territori. “Lamentablement, van tombar la proposta amb excuses d'allò més variades”, indica. El mateix que va ocórrer amb la moció per a complir amb la Llei de Memòria Històrica, que sol·licitava canviar el nom del carrer Aviador Franco. “No la van votar a favor, amb l'excusa que el Ple no és el lloc per a proposar-ho, allò mai vist”, assenyala l’edila, que també es va sorprendre de la manca de capacitat de l'equip de govern per a fer arribar a la resta de formacions una moció registrada feia dies per a mostrar el suport de la ciutat al poble sahrauí, en ple conflicte. “En el mateix ple vaig comprovar que la resta de partits no tenien la nostra moció, registrada dies abans, que tampoc va passar per les comissions extraordinàries del dilluns, no sabem per què i, amb aqueixa excusa, es va aprofitar per a criticar-nos, perquè ara resulta que a l'equip de govern li haguera agradat que fóra una declaració institucional, però tenint-la a les seues mans, no van ser capaces de reunir-nos per a pactar-ho”, lamenta.

En un altre ordre de coses, agraeix la unanimitat per a tirar endavant la moció per a aconseguir que el Ministeri complisca els terminis de convocatòria de les beques universitàries, també de Compromís. Seguint en l'àmbit educatiu, la formació critica la desorientació a l'hora de votar la moció del PP contra la Llei Celaá, “especialment del PSOE, que amb la seua abstenció va permetre que tirara avant, posant en dubte fins i tot al seu propi partit a nivell nacional”. Finalment, Compromís va sol·licitar saber en quina situació es troba l’edila d'Educació, Aida Beteta, que des de setembre es troba treballant en un centre educatiu sense que haja passat pel Ple la corresponent informació per a la resta de representants públics.

Pujar