3 de desembre de 2020 3/12/20

Compromís per Vila-real denuncia la manca de mesures de seguretat en la celebració dels actes taurins

Compromís per Vila-real denuncia la manca de mesures de seguretat en la celebració dels actes taurins - (foto 1)

  El Grup Municipal de Compromís per Vila-real ha denunciat la manca de mesures de seguretat detectades en els actes taurins celebrats en la plaça portàtil instal·lada al costat del jardí de Jaume I i que “han posat a Vila-real en el mapa de la vergonya a nivell nacional”. La portaveu, Maria Fajardo, ha posat de manifest que la ciutat ha sigut protagonista en diversos mitjans de comunicació de tot l'Estat que s'han fet ressò aquest cap de setmana de les imatges d'una embolada en la qual els aficionats presents en el recinte taurí no guardaven la distància mínima de seguretat, fets que s'han produït pràcticament a totes les cites taurines organitzades des del setembre.

  “El pitjor és que fins i tot assistents als esdeveniments ens han arribat a comentar que no se sentien còmodes en veure que moltes persones portaven mal posada la màscara i, fins i tot, estaven bevent alcohol, motiu que ens ha portat a sol·licitar els informes realitzats per la Policia Local on quede constància de les actuacions policials”, explica. D’altra banda, la diputada i síndica adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, també ha registrat sengles preguntes parlamentàries en les quals pregunta per les autoritzacions sanitàries, el protocol establit i els informes que la policia autonòmica haguera pogut realitzar en els casos anteriorment esmentats.

  Fajardo ha recordat que “el Consell ha arribat a retallar a la meitat l'aforament màxim permés, de 800 a 400 persones i l'equip de govern, en lloc d'acceptar-ho, ha criticat que l'empresa organitzadora perdria diners. Aqueix no és el problema dels 52.000 vila-realencs”, assenyala i lamenta que “una vegada més, s'ha insistit en la generació d'economia, però justament les ramaderies no sempre han sigut de la zona”. En aquest sentit, l’edila ha donat a conéixer que Compromís per Vila-real, “l'únic grup que s'ha pronunciat sobre aquesta imprudència en una situació sanitària com l'actual, en plena pandèmia i en plena onada de rebrots” ha sol·licitat també conéixer el cost de la jornada taurina organitzada el 9 d'octubre, que corria a càrrec de les arques municipals, en ple festiu autonòmic en el qual “mai es fa ni tan sols un miserable acte commemoratiu de tan assenyalada data”.

  Finalment, tenint en compte que als esdeveniments no sols acudeixen aficionats de Vila-real, sinó que han arribat persones de totes les comarques, fins i tot de València, i s'han registrat nous rebrots, Compromís considera que la Conselleria de Sanitat hauria de plantejar-se realitzar tests a aquells que hagen assistit per a detectar si hi ha hagut algun focus de contagi. “Per ara, estem a l'espera dels informes sol·licitats i després decidirem com procedir, si ho estimem convenient”, conclou.

   

  Pujar