23 de setembre de 2020 23/9/20

Les classes de castellà per a estrangers obrin un nou curs per a afavorir la integració de la població immigrant a Vila-real

Les classes de castellà per a estrangers obrin un nou curs per a afavorir la integració de la població immigrant a Vila-real - (foto 1)

    El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, ha donat la benvinguda al nou curs als alumnes de les classes de castellà per a immigrants que imparteix el departament amb l'objectiu de facilitar la integració de les persones immigrants en la societat vila-realenca a través de l'aprenentatge de l'idioma. L'acte ha servit també per a lliurar els certificats als alumnes del curs passat.

    Les sessions, que s'imparteixen els dimecres i divendres, es divideixen en dos nivells (iniciació i conversa), i estan dirigides específicament a persones estrangeres de parla no hispana que necessiten nocions de castellà per a tirar endavant en situacions quotidianes com realitzar tràmits, acudir al metge o participar en els centres educatius, entre uns altres. Amb aquest objectiu, les classes, amb 30 hores lectives, permeten adquirir un coneixement bàsic de l’idioma i, en particular, millorar el nivell de comunicació oral per a poder integrar-se sense dificultats. Els grups estan formats per 20 persones.

    “Els cursos de castellà per a estrangers són una eina fonamental per a afavorir la integració que estan donant bons resultats. Els alumnes, amb totes les dificultats afegides per la seua situació o la pèrdua d'hàbit d'estudi en molts casos, acaben les classes amb unes competències lingüístiques bàsiques que els són molt útils per a tirar endavant en el seu dia a dia i en la seua relació amb els veïns i veïnes de Vila-real”, conclou Escorihuela.

    Pujar