elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Citricultura i ceràmica s'uneixen per a identificar la BUC amb art efímer

Citricultura i ceràmica s'uneixen per a identificar la BUC amb art efímer
    MÉS FOTOS
    Citricultura i ceràmica s'uneixen per a identificar la BUC amb art efímer - (foto 2)

    La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) quedarà identificada i realçada amb les peces d'art efímer dissenyades pels alumnes de l'Escola d'Art i Superior Disseny (EASD) de València. El taller de creació realitzat en el marc del conveni de col·laboració entre l'EASD i l'Ajuntament ha seleccionat ja les obres guanyadores, que es fusionaran en un projecte únic que, inspirat en la taronja i utilitzant materials ceràmics, posarà nom i personalitat a la BUC.

    Els projectes guanyadors són "Azahar", intervenció efímera ideada per a la façana de l'edifici amb la instal·lació de xicotetes peces que simulen les flors del taronger; i "Albedo", un element de senyalística que s'inspira en aquesta part blanca dels cítrics per a embolicar diferents punts de la BUC amb una làmina en pinça que identifica el nom de l'edifici. Tots dos projectes s'integraran en un de sol que, després de la seua materialització i els corresponents informes de l'àrea d'Urbanisme, s'instal·larà en l'edifici en el mes de desembre. Per a la seua materialització s'utilitzarà, entre altres materials, Krion, amb la col·laboració de Krion Porcelanosa Grupo, Robles Sistemas Expositivos i Batimat.

    El jurat de valoració dels treballs s'ha reunit aquesta setmana a la BUC per a valorar els esbossos presentats pels alumnes fruit del workshop celebrat els dies 18 i 19 d'octubre. Els projectes guanyadors es van seleccionar entre els nou finalistes de la convocatòria (Nova Llum, Progreso, Punto de vista, Almas, Arrels, Tres lámparas, Espai d'art El Covent. Un corazón que sigue latiendo). L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va formar part del jurat, en el qual també han participat Ramir Gil (Krion Porcelanosa Grup), Miguel Bossó (Batimat), Antonio López (Batimat), Juan Carlos Hernández (Robles Sistemas Expositivos), Javier Lizandra (Robles Sistemas Expositivos), David Ulibarri (professor especialitat de disseny de Producte en l'EASD de València), María Melgarejo (cap del departament d'Interiors en l'EASD de València), Marina García-Broch (professora de Disseny d'Interiors en l'EASD de València), la regidora d'Innovació i Noves Tecnologies, Mónica Mañas, el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda, i Edurne Zubiria (Alcaldia de Vila-real).

    "Els alumnes de l'EASD han demostrat amb tots el seu projectes un gran talent i capacitat creativa, responent al repte que els havíem plantejat amb projectes molt interessants. En el cas del treball seleccionat, a més, ens permet donar resposta a una necessitat específica que tenim en la ciutat, com és identificar de forma visible i creativa l'edifici de referència de la nostra marca Ciutat de la Ciència i la Innovació, la BUC, la denominació de la qual no apareix encara referenciada en cap element del recinte", assenyala Benlloch. L'alcalde destaca també la importància d'associar la Biblioteca Universitària del Coneixement als productes que han marcat l'evolució de l'economia local durant segles, la citricultura i la ceràmica.

    La creació d'aquestes peces d'arquitectura efímera forma part de l'acord de col·laboració signat per l'Ajuntament de Vila-real i l'EASD per a afavorir la formació de l'alumnat de l'Escola a través d'una estada de dos dies a Vila-real, durant els quals un centenar de joves dissenyadors van treballar sobre diverses idees amb vistes a la millora de l'entorn urbà. "Estem molt satisfets d'aquesta col·laboració, en el qual conflueixen diversos dels elements que formen el nostre ADN com a ciutat: l'aposta per la innovació i la nostra vocació de Ciutat Educadora, oferint oportunitats al talent dels joves per a posar-lo al servei de la millora de Vila-real", conclou l'alcalde.

    Pujar