11 de desembre de 2019 11/12/19

La campanya contra els excrements dels animals a la via pública finalitza amb una dotzena de denúncies

  La Policia Local ha conclòs amb 12 denúncies la seua campanya especial per a evitar les deposicions dels animals de companyia en la via pública, que va començar el 29 de maig i que va finalitzar el 10 de juliol.

  La iniciativa s'ha executat en diferents torns tots els dies de la setmana i els agents, identificats amb l'uniforme reglamentari i, en ocasions, en cotxes camuflats per a sorprendre als propietaris de mascotes que es comporten de manera poc cívica. En total s'ha controlat 126 persones i totes elles anaven equipades amb la corresponent borsa per a la recollida de les deposicions. No obstant açò, les diferents patrulles realitzades han permès detectar vuit amos de cans que no van arreplegar els excrements de les seues mascotes després de realitzar les seues necessitats, per la qual cosa han sigut multats.

  Dos de les multes s'han interposat en la zona de l'avinguda d'Alemanya, una més al Passeig de l'Estació, dues al jardí de Jaume I, una en el parc de Botànic Calduch, una més al carrer de Benicarló i una altra a l'avinguda del Cardenal Tarancón.

  A més, els agents han denunciat tres persones per portar els animals a zones enjardinades. Una d'elles a l'avinguda d'Alemanya, una altra al parc de la Maiorasga i una altra al parc de Sant Pasqual. En aquest últim espai públic també s'ha sancionat una persona que portava al seu gos sense cadena.

  Les denúncies ronden els 60-120 euros, ja que l'ordenança de neteja viària i recollida de sòlids arreplega en el seu article 24 l'obligatorietat dels amos d'animals d'impedir que facen les seues deposicions en qualsevol part de la via pública destinada al trànsit dels vianants. La prohibició abasta des de les voreres fins a zones verdes, passant pels restants elements de la via pública destinats al pas, estada o jocs dels ciutadans, tot açò per motius de salubritat pública.

  Així mateix, tal com es posa de manifest en l'Ordenança de Convivència Ciutadana (article 41.4), "totes les persones responsables dels de gossos hauran d'anar proveïdes de, almenys, una bossa de plàstic, de les quals s'utilitzen per a la recollida de les caques, havent d'acreditar que disposen d'ella a requeriment de la Policia Local". A més de recordar la prohibició que els animals facen les seues necessitats en carrers, passejos, jardins, jocs infantils i zones de trànsit de vianants, l'article 43.4 destaca que els propietaris o responsables d'animals "hauran d'arreplegar els excrements sòlids".

  La campanya ha tractat de conscienciar als veïns sobre el problema de les deposicions d'animals en la via pública, ja que implica una imatge de la ciutat poc cívica.

   

  ocultar
  La campanya contra els excrements dels animals a la via pública finalitza amb una dotzena de denúncies
  Pujar