elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El calendari de festivals pren força al febrer amb un certamen Vila-real Negra de marcat caràcter local

El calendari de festivals pren força al febrer amb un certamen Vila-real Negra de marcat caràcter local

    El calendari de festivals de Vila-real pren força aquest mes de febrer, amb una nova edició de Vila-real Negra, una cita amb les lletres i el gènere negre consolidada ja en el cartell de festivals i esdeveniments de la ciutat.  El certamen, inclòs en el certamen Castelló Negre d'àmbit provincial, comptarà amb presentacions de llibres, trobades amb joves o el concurs provincial de relats curts, entre altres.

    Entre les vuit activitats previstes, es troba la presentació de Mil ramos no son suficientes, títol inèdit del vila-realenc Luis Aleixandre, qui va ser finalista dels premis Planeta en 2019. La presentació al públic del seu últim treball tindrà lloc el dissabte 8 de febrer, en el restaurant El Casino de la Fundació Caixa Rural Vila-real. Uns dies després, el dimarts 11, la BUC serà la seu del lliurament de premis del concurs provincial de relats curts per a IES de tota la província. És la segona ocasió que el lliurament de premis provincials tindrà lloc a Vila-real, després de la convocatòria de l'any passat, amb 200 relats a concurs.

    La vocació formadora de Vila-real Negra s'aferma també enguany amb les jornades de Literatura per a joves. Per a això, diferents autors i autores d'àmbit nacional es desplaçaran als centres de secundària de la ciutat per a xarrar amb els alumnes i compartir la seua experiència en el món literari. Noms com el vila-realenc Vicent Usó, Inés Plana, Manuel Ríos San Martín, Daniel H. Chambers, Pere Cervantes i Pablo Sebastiá participaran en les sessions, per a animar als alumnes a la lectura, exposar els diferents subgèneres dins de la novel·la negra i comentar amb ells els aspectes més interessants del gènere a través de les seues pròpies obres i altres clàssics de la literatura negra. En aquesta edició, el festival incorpora la novel·la negra en valencià i la juvenil.

    “Un any més, el festival Vila-real Negra torna a la nostra ciutat per a despertar l'interés dels nostres joves per la literatura, de la mà d'escriptors de gran prestigi i reconeixement, entre els quals destaquen en aquesta edició dos vila-realencs: Vicent Usó i Luis Aleixandre”, assenyala la regidora de Cultura, Rosario Royo, qui recorda que, en anteriors edicions, han participat en el festival autors com Marta Robles, Espido Freire, Julio C. Cano i Susana Rodríguez Lezaun. “La potència de Vila-real en l'àmbit de la literatura, de la cultura i dels festivals és indiscutible i certàmens com Vila-real Negra ens ajuden a continuar consolidant la nostra marca de Ciutat de Festivals i Esdeveniments”, agrega. Amb aquest objectiu, s'ha constituït recentment una Junta de coordinació de festivals, que pretén sumar esforços en la consolidació d'aquest producte cultural i turístic.

    Pujar