25 de novembre de 2020 25/11/20

Benlloch trasllada el projecte de Ciutat del Futbol al president d'Argentina

Benlloch trasllada el projecte de Ciutat del Futbol al president d'Argentina - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benlloch trasllada el projecte de Ciutat del Futbol al president d'Argentina - (foto 2)
  Benlloch trasllada el projecte de Ciutat del Futbol al president d'Argentina - (foto 3)

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha aprofitat la visita a Argentina amb el Villarreal CF i la recepció a la delegació institucional per part del president argentí, Mauricio Macri, per a estrènyer llaços amb el país i traslladar alguns dels projectes en els quals treballa la ciutat que podrien resultar d'interès per a les relacions entre tots dos territoris, particularment en tot allò referent a la marca de Ciutat del Futbol. “Quan el projecte de Ciutat del Futbol estiga més madur, pot resultar molt interessant per a un país de la tradició futbolística d'Argentina, amb la possibilitat d'organitzar campus i tecnificacions; així li ho he traslladat tant al president Macri com a l'Ambaixada espanyola en el país”, detalla Benlloch.

  El primer edil ha participat aquesta setmana, convidat pel Villarreal CF, en la visita del club groguet a Buenos Aires. Durant la seua estada, ha pogut estrènyer llaços, a més de amb les autoritats argentines i espanyoles en el país, amb representants de LaLiga. “Des de fa ja sis anys, hem fet una aposta molt important per la marca de Ciutat de la Salut i de l'Esport, amb l'objectiu de posicionar Vila-real en l'àmbit del turisme esportiu i de tecnificació, obrint noves oportunitats econòmiques en la ciutat vinculades a un dels nostres grans valors, l'esport, amb el Villarreal CF com a ambaixador d'excel·lència”, argumenta Benlloch, qui ha agraït al club groc i al seu president, Fernando Roig, la sòlida aliança de l'equip amb la ciutat. En la reunió amb Macri, a més de Benlloch i Roig, van participar també el vicepresident del club, José Manuel Llaneza; el conseller delegat, Fernando Roig Negueroles; la consellera del Villarreal CF Elena Roig i el seu marit, Pepe Castro, i l'adjunt a la presidència de LaLiga, Carlos del Campo. La trobada va servir per a traslladar a Macri, durant anys president del Boca Juniors, les iniciatives que donen forma a les marques de Ciutat de la Salut i l'Esport i de Ciutat del Futbol. “En els últims anys, gràcies al Villarreal CF, hem multiplicat per tres els camps de futbol, situant-nos en la ràtio per habitant més alta d'Europa. Aquest valor, unit a la potència del club groguet, el foment de l'esport base i escolar i la dotació d'infraestructures esportives avalen una marca que va donant els seus fruits i que, estem segurs, en donarà molts més en el futur”, agrega Benlloch, qui valora l'oportunitat que obri el projecte per al futur de la ciutat. “Encara queda treball per fer, però, tal com hem acordat, quan el projecte estiga més madur, el farem arribar a l'agregat comercial i a l'Ambaixada espanyola a Argentina, perquè pot resultar molt interessant per a organitzar intercanvis amb jugadors i campus de tecnificació en la nostra ciutat”, detalla l'alcalde.

  La reunió amb Macri va abordar també les possibilitats inversores que ofereix la República Argentina per a les empreses espanyoles, en particular per a la indústria ceràmica. En aquesta línia, el president argentí va traslladar a la delegació espanyola les oportunitats que s'obrin en el país amb la modificació legislativa que permetrà incrementar les importàncies. “El Govern argentí està promovent projectes de reconstrucció i regeneració de barris i assentaments il·legals en la capital que, tal com va indicar el president, necessitaran un important volum d'obra i de materials ceràmics, cosa que pot suposar una oportunitat per al nostre principal sector econòmic, el taulellet”, conclou.

  Pujar