elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch avalua amb Creu Roja el conveni anual com a exemple de l'aliança municipal amb la societat

Benlloch avalua amb Creu Roja el conveni anual com a exemple de l'aliança municipal amb la societat
  • L'alcalde rep al president provincial, Esteban Fortea, i la presidenta local, Mª Carmen Galindo, per a abordar la bona marxa de l'acord, de 150.000 euros, i la pròxima posada en funcionament de la nova seu comarcal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rebut recentment al president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, acompanyat de la presidenta local, Mª Carmen Galindo, i el coordinador provincial, Óscar Meseguer, per a valorar el funcionament del conveni anual que l'Ajuntament de Vila-real manté amb l'entitat, en el marc de l'aliança amb la societat. Segons la memòria de l'ONG, el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament va permetre realitzar l'any passat 8.379 intervencions, en àmbits com l'ocupació, la salut, la inclusió social o l'educació. L'aportació municipal a Creu Roja Vila-real ha sigut ascendent en els últims anys fins a situar-se en els 150.000 euros que es destinaran en 2022.

“L'aliança amb la societat és l'ànima del nostre model de ciutat. Sense les nostres entitats, sense el treball que realitzen per a millorar la vida de les persones i obrir oportunitats, Vila-real no podria entendre's. Per això, des de l'any 2011, hem anat consolidant i reforçant el nostre compromís amb les associacions i entitats locals en una cosa que és fonamental, aportant fons públics”, argumenta Benlloch, qui recorda que en aquest temps la injecció econòmica en convenis i subvencions ha passat de només 700.000 euros en 2011 als tres milions consignats enguany.

“L'encert d'aquest model es reflecteix en entitats com Creu Roja Vila-real, a la qual l'Ajuntament aporta quasi el 50% dels fons que fan possible que, durant l'any 2021, l'entitat haja atés 1.146 persones, la majoria d'elles (19%) xiquets i persones en situació d'extrema vulnerabilitat (17,5%)”, agrega. Persones majors (15,6%), aturats (15%), sol·licitants d'asil (11,4%) o dones en dificultat (8,1%) són uns altres dels col·lectius atesos. “Tot això no hauria sigut possible, sense dubte, sense l'aportació del personal de Creu Roja i els seus voluntaris, una xarxa de 70 dones i homes disposades a donar el seu temps en benefici d'una societat millor”, aplaudeix l'alcalde.

Benlloch també va abordar amb la direcció de l'ONG l'avanç de les obres en la nova seu de Creu Roja Vila-real, habilitada en l'antiga estació de la Panderola, on l'entitat culmina els últims detalls per a poder obrir definitivament les portes el setembre que ve. La intervenció en la Panderola, per a la qual l'Ajuntament ha destinat prop de 300.000 euros en diverses fases, permetrà reubicar l'actual seu de Creu Roja Vila-real, amb una vocació de servei d'àmbit comarcal. Amb una superfície útil de 407 metres quadrats, la seu ocuparà tota la primera planta i part de la planta baixa. Per a fer-ho possible, a més del finançament de les obres en les seues diverses fases i espais, l'Ajuntament cedirà l'ús de l'edifici durant 50 anys.

Pujar