4 d’agost de 2020 4/8/20

Balma Llansola se suma al Grup Municipal de Compromís per Vila-real del qual Maria Fajardo serà la nova portaveu

Balma Llansola se suma al Grup Municipal de Compromís per Vila-real del qual Maria Fajardo serà la nova portaveu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Balma Llansola se suma al Grup Municipal de Compromís per Vila-real del qual Maria Fajardo serà la nova portaveu - (foto 2)

  Després de l'anunci de la marxa per jubilació del portaveu del Grup Municipal de Compromís, Josep Pasqual Sancho, s'obri una nova etapa en la qual el partit es feminitza, amb la incorporació de Balma Llansola, com a nova regidora, i amb el càrrec de portaveu en mans d'una altra dona, Maria Fajardo.

  Així ho han donat a conéixer hui els edils Santi Cortells i Maria Fajardo, juntament amb la candidata que s'incorporarà aviat, en una compareixença en la qual han rebut el suport de Sancho i de dos alts càrrecs de la formació, també dones i vila-realenques, Mònica Àlvaro i Mari Parra.

  Cortells, que ha agraït a Sancho el seu treball al llarg d'aquest temps, ha explicat que, a Compromís, encara que hi haja un portaveu oficial, els altres dos regidors són portaveus adjunts, la qual cosa suposa que tots tenen la mateixa validesa a l'hora de defensar les idees del partit.

  Tanmateix, ha indicat que Llansola, que ocupava el sisé lloc en la llista electoral, s'incorporarà oficialment molt prompte. “A banda de ser llicenciada en Traducció i Interpretació i en Comunicació Audiovisual, sempre s'ha pres molt seriosament el projecte de Compromís i presenta un perfil molt complet que serà molt útil al Grup Municipal, ja que a més de la seua àmplia formació és una ferma defensora dels drets de les dones, valenta, intel·ligent i lluitadora”. En la mateixa línia, destaca que el fet de ser funcionària –igual que Cortells, és professora de Secundària amb plaça fixa a Vila-real- “ens dóna una qualitat que ens fa més forts com a partit: llibertat per a parlar clar i sense por, perquè a diferència d'altres formacions la nostra professió i el nostre salari no depenen exclusivament de la política, sinó que entenem la dedicació com a regidors com un servei temporal que prestem per estima al nostre poble”.

  Per la seua banda, Llansola ha indicat que “és un orgull formar part d'un equip tan preparat, honest i treballador” i ha assegurat que “entre els tres defensarem els drets i interessos dels vila-realencs a l'Ajuntament”. La futura edila s'ha definit com una “ferma defensora de l'educació pública, de qualitat i en valencià, i com una enamorada de la nostra cultura i tradicions”. “Ja com a membre del Bloc he aportat el meu granet de sorra per a construir una societat més justa, solidària i feminista i pense posar el mateix entusiasme en les meues tasques i responsabilitats, tal com faig en la meua vida professional, en l'àmbit polític per a millorar la vida de tots els veïns i veïnes i fer avançar la societat”, apunta. “Escoltar, debatre, aprendre i treballar pel bé comú seran les meues prioritats”, afig.

  Per part seua, Maria Fajardo ha anunciat que “tot el Grup Municipal hem decidit que jo m'encarregue a partir d'ara de ser la portaveu de la formació a l'Ajuntament”. “Tot i que molta gent parla de l'ordre natural de les coses i molts esperaven que fóra Santi Cortells qui assumira aquesta tasca, ell ha sigut un dels que m'ha animat a fer aquest important pas endavant, ja que tots som conscients de la masculinització de la política en aquests moments”, ha manifestat. “Només cal veure la resta de grups municipals, en la seua majoria encapçalats per homes i ja és hora de trencar amb certes dinàmiques. Ara per ara, Compromís tornarà a tindre una dona al capdavant, com ja vam fer anys enrere amb Mari Gràcia Molés, que va ser la primera dona alcaldable de Vila-real i he de dir que assumisc el repte amb moltes ganes i il·lusió”, postil·la Fajardo.

  Cortells ha volgut puntualitzar que “Maria no sols és ací perquè l'hem animada, sinó perquè s'ho mereix i perquè és el que Compromís necessita ara. Jo sóc el número 2 de la llista, però per la meua situació personal i familiar no contemplava aquesta opció i sempre he pensat que podria fer una bona faena i Balma ha estat d'acord”. “Maria parla clar, és intel·ligent, treballadora, entregada a la seua ciutat, amb moltes qualitats, com l'escolta activa i la proactivitat, que la fan una candidata idònia en aquest sentit”, assenyala, “a més, ja està bé que, per una vegada, tinguem una dona que, a més de ser jove, està molt preparada per a impulsar aquest projecte d'una manera que serà exemplar i és un orgull per a aquest nou equip”, conclou.

  Pujar