elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real

Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real
  • Diego Pérez és un aficionat de clics i amb les seues mans ha elaborat les escenes de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist

Els clics de Playmobil són d'aqueixos joguets que no passen de moda i que generació rere generació continuen triomfant. En moltes ocasions són els pares, aficionats als clics, els que transmeten als seus fills la passió pels Playmobil.

Aquest és el cas de Diego Pérez, de Vila-real, que de xicotet jugava amb els coneguts clics de Playmobil i ja de major el va inculcar al seu fills. A la seua casa, sempre han hagut clics, tant és així que fa uns cinc anys es va disposar a aprofitar les figures per a muntar un Betlem en la planta baixa de la seua casa i durant el Nadal de 2021 ja va muntar el primer Betlem a la Casa de l’Oli de Vila-real, sent un “èxit total”, relata l'autor.

De fet, relata que va ser l'alcalde, José Benlloch, qui després de visitar el Betlem a la seua casa li va animar a fer-lo públic.

Enguany, Diego Pérez ha anat un pas més enllà i ha muntat una Passió amb 1.600 figures i més de 4.000 complements en un diorama de 22 metres quadrats a la Casa de l’Oli.

Quines escenes podem trobar?

En la Passió de Playmobil de Vila-real es representen les últimes hores de vida de Crist, des de l'entrada triomfal a Jerusalem, l'Últim Sopar, l'oració en l'hort del Getsemaní, quan els guàrdies prenen a Jesús, Poncio Pílanos, la condemna, les tres caigudes de Jesús en el Calvari, la crucifixió i la Resurrecció.

L'autor d'aquesta magistral obra, que ha costat de muntar quatre setmanes, ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real la cessió del local i a la Fundació José Soriano, que col·labora en els panells, cartelleria i díptics de l'exposició.

Quin és l'horari de visites?

Aquesta exposició està oberta de 10.00 a 12.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores a la Casa de l’Oli fins al pròxim 23 d'abril, encara que romandrà tancada el Dissabte Sant, Diumenge de Pasqua i Dilluns de Pasqua.

Durant aquests dies, Diego Pérez està atés la visita de col·legis i centres de la província de Castelló, però també espera la visita d'aficionats de Playmobil de diferents punts d'Espanya.

MÉS FOTOS
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 2)
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 3)
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 4)
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 5)
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 6)
Més de 1.600 Playmobil per a reviure la Passió monumental en Vila-real - (foto 7)
Pujar