elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
VI JORNADES DELS PLATS DE CULLERA

VÍDEO | Tornen les jornades dels plats de cullera, una delícia gastronòmica de la Comunitat Valenciana

Tornen les jornades dels plats de cullera, una delícia gastronòmica de la Comunitat Valenciana
Tornen les jornades dels plats de cullera, una delícia gastronòmica de la Comunitat Valenciana
  • Onil ha acollit la presentació de la nova edició que estarà en marxa fins al 3 de març en 60 restaurants de les tres províncies

La Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), en la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana han posat en marxa un any més les “Jornades dels Plats de Cullera – Edició Setmana Santa”, amb les quals pretenen potenciar l'oferta de restauració de la Comunitat Valenciana.

Onil ha sigut l'escenari triat per a per a presentar estes jornades que estaran en marxa fins al 3 de març en 60 restaurants de les tres províncies, els menús de les quals, ubicacions i horaris pots consultar en este ENLLAÇ.


María de la Mar Valera, presidenta de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (APEHA) i vicepresidenta de Conhostur, ha explicat que estes jornades "ens permeten gaudir de la cuina dels municipis de l'interior i donen el tret d'eixida amb Sant Valentí, una data interessant per a l'hostaleria".

Amb estes jornades dels plats de cullera, CONHOSTUR "ret homenatge a les tradicions, es posa en valor la cuina més tradicional, els plats més típics, recuperant les receptes que a tots ens evoquen records i sensacions extraordinàries".

Així mateix, es posa en valor la gastronomia més autòctona, promocionant els restaurants i productes de quilòmetre zero, i incentivar la reserva de clients i visitants.

En este sentit, Jaime Berenguer, alcalde d'Onil, que ha agraït que la localitat haja acollit la presentació, ha assegurat que "estem molt orgullosos de la nostra gastronomia, que és molt variada, de la qual estem encantats que vinguen a conéixer-la".

Per part seua, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que també ha acudit a esta cita en la qual s'han pogut veure i degustar alguns exiquisitos plats de cullera, ha assegurat que "estes jornades simbolitzen la cultura gastronòmica valenciana" i suposen un "reconeixement al producte autòcton i posa en valor la gastronomia valenciana".

Moreno ha afirmat que les jornades de plats de cullera "promouen la riquesa gastronòmica de la regió, s'enfortix l'economia de la Comunitat Valenciana i representen un tribut a les tradicions i els sabors que han perdurat durant generacions", en un clar homenatge a les "guisanderas", les nostres mares i àvies.


MÉS FOTOS
VÍDEO | Tornen les jornades dels plats de cullera, una delícia gastronòmica de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
VÍDEO | Tornen les jornades dels plats de cullera, una delícia gastronòmica de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
Pujar