elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Les tempestes descarreguen amb força pedra en la Comunitat Valenciana

Les fortes tempestes descarreguen granís en la Comunitat Valenciana
Les fortes tempestes descarreguen granís en la Comunitat Valenciana
  • Les fortes ratxes de vent han agranat zones com Oliva i a l'interior de Castelló els barrancs baixen carregats

Les previsions s'han complit i les tempestes han agranat diverses comarques de la Comunitat Valenciana aquest dimarts a la vesprada.

Així i tot, la situació s'allargarà almenys durant tota la tard-nit, quan l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avís groc davant el risc de calamarsa i fortes pluges.

Al llarg del dia les tempestes i ruixats han agranat diferents zones del territori, com la Plana Baixa, on la pedra ha fet acte de presència en municipis com Artana, Alqueries o Borriana.

També han sigut copioses les pluges en el nord d'Alacant, com en la zona de Forna, amb un nucli tempestuós que s'ha estès fins a la Safor. En zones com Oliva, a més, la tempesta ha generat fortes ratxes de vent, de fins a 97 quilòmetres per hora.

Una altra de les zones on més ha plogut és a l'interior de Castelló, on s'han omplit els llits de barrancs i rius, com el Bergants al seu pas per Zorita.

A més, el riu Túria s'ha desbordat al seu pas pel Racó d'Ademús, a conseqüència de les pluges dels passats dies en el curs alt del riu.

Les tempestes vénen acompanyades, a més, d'un fort aparell elèctric, que ja s'ha fet notar en les anteriors jornades.

De fet, els raigs latents han iniciat aquest dimarts incendis forestals en municipis com Serra, Nàquera i Gilet (en els contraforts de la Serra Calderona) o a La Torre d'en Besora (Castelló), encara que tots han sigut ràpidament controlats pels bombers. Una situació que ja es va donar dilluns passat, quan un raig va arribar a impactar sobre un molí de vent a Vilafranca.

Pujar