elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Un superbólid sorprén solcant els cels de la Comunitat Valenciana

VÍDEO | Un superbólid sorprén solcant els cels de la Comunitat Valenciana
  • El fenomen astronòmic ha il·luminat amb tons verdosos el firmament aquesta matinada

Un bòlid superluminoso ha sorprés aquest dijous de matinada quan ha il·luminat el cel de la Comunitat Valenciana amb tons verdosos.

Així ho han captat diverses estacions d'observació astronòmiques i meteorològiques per tot el territori.

És el cas de la cambra que Avamet té instal·lada en l'alt del Bartolo (a Benicàssim), on es pot observar l'esclat verd que provoca en el cel per l'ablació de silicat, però també ha sigut captat en punts tan distants com Sant Mateu, Barx, Alacant o Torrevieja.

Una imatge per al record que deixa el que ha sigut nomenat ja com superbólido SPMN270923D i que s'ha deixat veure al seu pas sobre la Comunitat Valenciana poc abans de les 3.30 hores de la matinada.

Així ho expliquen des de la Xarxa d'Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN), coordinada des de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC), que ha localitzat el seu origen en les Dracónidas, un eixam de meteors produïts pel cometa Giacobini-Zinner.
“Imaginar-vos el que pensarien els nostres avantpassats en contemplar una cosa així i no poder explicar-ho”, assenyalen des de la xarxa d'estacions astronòmiques.

Els bòlids es produeixen per l'entrada en l'atmosfera terrestre d'un meteoroide de gran grandària, que generalment explota abans d'arribar al sòl, encara que en els casos de més important fins i tot poden desprendre's roques que poden caure en forma de meteorits.

La Xarxa d'Investigació posseeix diverses estacions repartides per la Comunitat Valenciana, que han pogut captar en els últims anys fenòmens com a explosions d'asteroides abans de tocar terra o el pas d'artefactes humans com a coets..

Pujar