elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
TERRATRÉMOLS TURQUIA I SÍRIA

VIDEO | Rescat amb segell valencià: un jove, un pare i la seua filla alliberats amb vida sota els enderrocs a Turquia

Rescat amb segell valencià: un jove, un pare i la seua filla alliberats amb vida sota els enderrocs a Turquia
Rescat amb segell valencià: un jove, un pare i la seua filla alliberats amb vida sota els enderrocs a Turquia
  • Moisés Belloch, president de l'ONG IAE: “El segon rescat ha sigut molt dur i difícil. Vam estar 6 hores dins dels enderrocs”

MÉS FOTOS
VIDEO | Rescat amb segell valencià: un jove, un pare i la seua filla alliberats amb vida sota els enderrocs a Turquia - (foto 2)

Els bombers del Consorci Provincial de València i l'ONG IAE porten des d'ahir treballant en la zona 0 dels terratrémols de Turquia i han tingut la satisfacció de rescatar amb vida a tres persones des que van començar els seus treballs.

Així, des que van arribar al país afectat pel terratrémol, els membres del Grup Especial de Localització i Rescat (GELR) de l'ONG d'Algemesí i els bombers de València es van posar a la feina a la ciutat de Adiyaman, aconseguint rescatar a un home de 26 anys sobre les 3.00 hores de la matinada.

Després de concloure aqueix treball, els equips canins van continuar rastrejant edificis col·lapsats descartant vida humana, en un desastre natural que suma més de 16.000 morts i 60.000 ferits.

Van continuar amb la feina de casa i sobre les 18.30 hores (hora local) van aconseguir rescatar amb èxit a una xica de 20 anys i el seu pare de 55 anys, tots dos en bones condicions malgrat portar atrapats quasi 3 dies, mostrant signes de deshidratació però estaven estables, comenten des de l'ONG IAE.

Moisés Belloch, president d'aquesta entitat dedicada al rescat i les emergències, ha assegurat que aquest segon rescate “va ser molt dur i difícil. Vam estar 6 hores dins dels enderrocs per a poder rescatar-los”, destacant la “satisfacció” de poder trobar i salvar vides en ple horror.

Belloch assegura que quan van arribar a Turquia es van posar a treballar. “Arranquem d'hora, amb molt de fred en la zona, però amb il·lusió i ganes, intentant ajudar al màxim als damnificats i veure si ens acompanya la sort i trobem a més gent viva”.

El comboi valencià

Com ja els va avançar ahir elperiodic.com, fins a Turquia s'han desplaçat 15 bombers del Consorci Provincial de València amb tot el material necessari per a col·laborar en les labors de rescat, a les quals s'ha sumat l'ONG IAE d'Algemesí, una associació de voluntariat amb gossos de rescat especialitzats en catàstrofes que es dediquen a labors d'emergències,  cooperació, acció humanitària i social, amb la qual es coordinaran per a treballar conjuntament amb els seus gossos de cerca.

L'expedició valenciana compta amb un equip de quinze membres de la unitat UREC dotats de material per a treballar en aquest entorn, com a cambres per a localitzar possibles víctimes, equipament per a rescats en estructures derruïdes i material sanitari.

Ahir partien des de l'aeroport de Manises un contingent de bombers del Consorci Provincial d'Alacant i des de Barcelona 15 bombers i 4 gossos de la unitat de rescat de l'Ajuntament de València.

Pujar